Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitoare majoritate prezidenţială în Franţa devine tot mai previzibilă cu un VAL(L)S în doi

20 Minutes
Valls si Macron

Pentru a participa la viitoarea majoritate pe care intenţionează să o alcătuiască liderul mişcării "En Marche", un candidat va trebui să-i fie alături la legislative, a explicat candidatul centrist Emmanuel Macron, care plănuieşte deja să transforme mişcarea sa într-un partid politic, relatează marţi BFMTV, potrivit agerpres.

Conform tuturor sondajelor, Emmanuel Macron, fost ministru al economiei în mandatul prezidenţial al lui Francois Hollande, va câştiga detaşat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prevăzut să se desfăşoare la 7 mai.

Tehnică inedită de campanie. Le Pen atrage dreapta franceză printr-un PLAGIAT de proporţii-VIDEO

Fostul premier socialist Manuel Valls a lansat un apel în sprijinul lui Emmanuel Macron chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale. El şi-a dat demisia din funcţie pentru a putea participa la alegerile primare socialiste în vederea prezidenţialelor, dar a pierdut în faţa lui Benoit Hamon. Ar putea el să facă parte din viitoarea majoritate prezidenţială construită de candidatul mişcării "En Marche" dacă o învinge pe Marine Le Pen în turul al doilea? "Întrebarea este mai întâi dacă el este pregătit să participe la această majoritate prezidenţială şi să părăsească Partidul Socialist", a explicat Macron la BFMTV şi RMC marţi.

SONDAJE Emmanuel Macron se prăbușește. Marine Le Pen, sprijin neașteptat

Pare să fie un apel la secesiunea partidelor tradiţionale, întrucât Emmanuel Macron are nevoie de un mare număr de aleşi pentru a-şi desfăşura politica fără să fie nevoie să negocieze cu alte forţe politice prezente în viitoarea Adunare Naţională după alegerile din luna iunie.

"La un moment dat, va fi indispensabil ca mişcarea să se transforme într-un partid a cărui funcţie va fi să facă alegerea candidaţilor" şi "la legislative va fi exista o majoritate prezidenţială care va prezenta 577 de candidaţi", adică unul în fiecare circumscripţie pentru a împiedica eventuale alianţe cu Modem, Partidul Socialist sau unii aleşi republicani, a indicat Macron.

TRAFIC de organe în favoarea şeicilor arabi. Poliţia a destructurat o întreagă reţea

"Nu se anulează o viaţă politică, un angajament în câteva ore, în câteva zile", dar "eu fac parte dintre cei care consideră că social-democraţii trebuie să facă parte" din viitoarea majoritate, a explicat Manuel Valls la Europe 1, reafirmându-şi fidelitatea faţă de PS.

Întrebat despre viitorul său prim-ministru, Emmanuel Macron a spus că "are două opţiuni în minte, un bărbat şi o femeie", dar nu a intrat în detalii, invers decât Marine Le Pen care a anunţat că îl are în vedere pentru această funcţie pe Nicolas Dupont-Aignan dacă va câştiga.

"Niciodată un candidat la preşedinţia Republicii, în situaţia de a o câştiga, nu răspunde la acest gen de întrebare", a adăugat Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.