Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitoarea preşedintă interimară a Boliviei anunţă convocarea unui scrutin prezidenţial

Jeanine Anez

A doua vicepreşedintă a Senatului bolivian, Jeanine Anez, care în virtutea constituţiei ar urma să ocupe funcţia de şef al statului după demisia lui Evo Morales, a anunţat luni că va convoca alegeri prezidenţiale pentru ca "pe 22 ianuarie să avem un preşedinte ales", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Vom convoca alegeri cu personalităţi calificate care vor conduce procesul electoral în aşa fel încât să reflecte ceea ce vor toţi bolivienii", a declarat ea la sosirea la Parlament.

Succesorii prevăzuţi de Constituţie în caz de plecare a preşedintelui au demisionat practic în aceeaşi zi cu el: vicepreşedintele Alvaro Garcia, preşedintele şi primul vicepreşedinte al Senatului şi preşedintele Camerei deputaţilor.

Citește și: Veste proastă pentru soțul Olguței Vasilescu- Decizia luată de instanță

"Avem deja un calendar. Cred că populaţia cere pe un ton ridicat să avem un preşedinte ales pe 22 ianuarie", a adăugat ea, evocând data prevăzută, înainte de criză, pentru începerea mandatului de către viitorul preşedinte al Boliviei.

Senatoarea în vârstă de 52 de ani, membră a partidului de opoziţie Unidad Democratica, nu şi-a ascuns emoţia când a făcut apel la încheierea violenţelor.

"Să mă iertaţi, dar sunt emoţionată (...) Vă cer, pentru numele lui Dumnezeu, să puneţi capăt acestei violenţe. Noi vrem numai democraţia, noi vrem numai libertatea", a adăugat Jeanine Anez.

Preşedintele bolivian Evo Morales a demisionat duminică după trei săptămâni de proteste împotriva realegerii sale, în urma unui scrutin suspectat puternic de fraude.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.