Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul Europei: `Unii în fotolii, alții în bănci și alții în picioare, în spate`

Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni , a atras atenția în discursul din plenul Parlamentului European de la Strasbourg că ”proiectul european a fost, la început, o masă rotundă în jurul căreia urmau să stea națiuni egale între ele”. Ulterior, a mai spus Rebega, ”a apărut ideea unui super-stat, unde puterea efectivă să fie exercitată de super-funcționari supranaționali, iar statele membre să devină un fel provincii care să se ocupe de asfaltatul străzilor. Masa rotundă a devenit, astfel, dreptunghiulară!”. Apoi, a continuat europarlamentarul român, ”s-a emis ideea Europei cu mai multe viteze. Îmi închipui că pe un postament vom avea o masă cu fotolii, mai jos niște bănci ca la cantină, iar în spate locuri în picioare de unde, eventual, se poate aplauda”.

Rebega a amintit, de altfel, că ”la precedentul discurs privind starea Uniunii, președintele Comisiei ne-a promis reformă. În primăvară, ne-a prezentat cinci scenarii de viitor. De atunci, nimeni nu mai vorbește despre reformă, iar „Europa cu mai multe viteze” pare a fi scenariul bazat pe „faptul împlinit”. Am intrat pe linia dreaptă către finalul acestui mandatul. Nu pentru prestigiul nostru, ci pentru soarta proiectului european, suntem datori să decidem transparent ce vrem să devenim”.

În încheiere, Laurențiu Rebega, a propus o soluție în spiritul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europei din care face parte: ”Cheia pentru supraviețuirea Uniunii nu este nici concentrarea puterii, nici segregarea pe criterii geografice. O Uniune prosperă trebuie să se bazeze pe responsabilizarea democratică a națiunilor pentru un viitor comun!”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.