Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Ianukovici, fostul președinte care a fugit din Ucraina, apel către Zelenski: 'Sunteți obligat să opriți vărsarea de sânge cu orice preț'

Viktor Ianukovici

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici a cerut actualului lider ucrainean Volodimir Zelenski să oprească vărsarea de sânge și să ajungă la un acord de pace cu rușii. Ianukovici a fugit din Ucraina în 2014, în urma protestelor euromaidan.

„Înțeleg foarte bine că aveți mulți 'consilieri', dar personal sunteți obligat să opriți vărsarea de sânge cu orice preț și să ajungeți la un acord de pace. Acest lucru este de așteptat de la voi în Ucraina, Donbass și Rusia. Poporul ucrainean și partenerii tăi din Occident vă vor fi recunoscători”, se spune în apelul lui Ianukovici, potrivit RIA News.

Avionul privat al fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici a sosit luni după-amiază la Minsk de la Moscova, a informat Ukrainskaya Pravda, făcând referire la datele de zbor de la Flight Radar 24. Dassault Falcon 900C al politicianului pro-Kremlin a fost activ în ultima săptămână, vizitând Orenburg, Murmansk, Soci și Sankt Petersburg. Nu se știe dacă însuși Ianukovici se afla la bordul avionului.

Au existat speculații că Moscova intenționează în cele din urmă să-l reinstaureze pe Ianukovici în funcția de președinte al Ucrainei, despre care experții cred că va servi drept marionetă a Kremlinului. Aceste opinii au fost exprimate de diverși jurnaliști occidentali, precum și de serviciile de informații ucrainene. Un astfel de plan presupune o victorie rusă în Ucraina, care s-a dovedit a fi departe de a fi sigură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.