Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban BAGĂ SPAIMA în Europa: 'Anul 2017 va fi ANUL REVOLTEI'

orbanViktor

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că anul 2017 se va caracteriza printr-o ''rebeliune'' a claselor de mijloc şi a ţărilor care ''sunt legate prin corectitudine politică'', relatează agenţia MTI.

Orban se aşteaptă la ''o revoltă intelectuală împotriva izolării şi stigmatizării'' odată cu apropierea alegerilor din Germania, Olanda şi Franţa. El a mai spus că, tocmai din cauza ''revoltei clasei de mijloc'', ''clanul Clinton'' a pierdut alegerile prezidenţiale din SUA şi a insistat că motive similare se află şi în spatele Brexit-ului. În Franţa, ''cei neglijaţi şi vulnerabili caută o cale de ieşire, iar neputinţa lor se va traduce în voturi politice'', a spus premierul ungar, într-un interviu difuzat joi de portalul de ştiri 888.hu, informează agerpres.ro.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

Referitor la Uniunea Europeană, Orban a afirmat că poziţii înalte sunt ocupate de către ''forţe globalist-liberale reprezentând statu-quo-ul'', care caută să înfiinţeze Statele Unite ale Europei. ''Europenii creştini, naţionalişti, nu vor avea un cuvânt de spus '', este de părere Orban, adăugând că tendinţele globale nu sunt în favoarea ideii ca ''Bruxellesul să dicteze tonul statelor''. El a promis că ''nu-i va permite Bruxellesului să dicteze preţurile la energie ori să-i interzică Ungariei tăieri în domeniul utilităţilor publice''.

Liderii europeni nu vor realiza că guvernele care ''merg împotriva voinţei poporului sunt doborâte unul după altul''. ''Nu guvernul ungar este cel care se revoltă, ci poporul, iar guvernul reprezintă ceea ce doreşte poporul'', a declarat Orban, adăugând: ''Aceasta este în genele noastre. Suntem o naţie de luptători pentru libertate''. Din acest moment va prevala o politică ''mai aparte", cu ''personaje de succes'', precum politicieni de la partidul său Fidesz sau preşedintele american ales Donald Trump, a mai subliniat el.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

În legătură cu SUA, Orban a afirmat că relaţiile şi cooperarea cu poporul american şi oameni de afaceri din SUA au fost bune, dar că ''unii politicieni americani'' au fost ''în război în mod intransigent'' faţă de Ungaria şi regiunea central-europeană, deoarece ei credeau că liderii locali ''vor acţiona ca nişte yesmeni şi vor accepta toate condiţiile lor''. "Acei americani" căutau să-şi pună în practică ''planul de acţiune viclean'' prin intermediul unor grupuri civile, fundaţii şi instituţii media finanţate de către George Soros, a insistat Orban.

Răspunzând unei întrebări referitoare la corupţie, premierul ungar a afirmat că lupta împotriva mitei ''nu va lipsi niciodată de pe agendă'', dar a avertizat că acuzarea cuiva fără dovezi reprezintă o calomnie, care este ''o infracţiune la fel de gravă precum corupţia''.'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.