Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, noi acuzaţii la adresa migranţilor: Pledoarie pentru protejarea viitorului Europei

the telegraph
Viktor Orban

Migraţia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru viitorul Europei, care ar trebui protejat, a declarat marţi, la Viena, premierul ungar Viktor Orban, după o întrevedere cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează MTI. 'Există o cultură şi un mod de viaţă creştine pe care noi am vrea să le protejăm', a afirmat Orban într-o conferinţă de presă, subliniind nevoia de a păstra identitatea şi fundamentele creştine ale Europei, conform Agerpres.

De asemenea, a mai spus Orban, regimul Schengen poate fi protejat 'dacă vrem să îl protejăm'. El a subliniat că frontierele externe ale spaţiului Schengen ar trebui să rămână închise, iar cele interne ar trebui menţinute deschise.

Mecanismul de distribuire a refugiaţilor în toate statele membre ale Uniunii Europene pune în pericol zona Schengen, a mai spus premierul ungar, relatează DPA. 'Acest mecanism de distribuire (a refugiaţilor) corodează Schengen' şi forţează ţări care sunt deja împovărate cu protecţia graniţelor externe ale UE să accepte refugiaţi, a adăugat Orban.

La rândul său, cancelarul Kurz a declarat că 'o Europă fără frontiere interne ... va funcţiona numai dacă există frontiere externe adecvate'. Cancelarul austriac Sebastian Kurz, care a condus partidul său conservator către victorie la alegerile legislative din octombrie, a format la sfârşitul anului trecut o coaliţie de guvernare cu Partidul Libertăţii (FPOe, antiimigraţie), făcând din Austria singura ţară din vestul Europei cu un partid de extremă dreapta în guvern, notează Reuters.

Sebastian Kurz a adoptat o linie dură privind imigraţia în timpul campaniei electorale, după ce Austria a acceptat o cotă de solicitanţi de azil proporţional mai mare decât alte ţări ale UE. Viena a primit în anul 2015 circa 90.000 de persoane care au sosit în ţară prin Grecia şi Balcani în momentul de vârf al crizei migraţiei.

Viktor Orban a declarat într-o înregistrare video postată pe Facebook, înainte de sosirea sa la Viena, că se va întâlni cu cancelarul Sebastian Kurz şi cu liderul FPOe, Heinz-Christian Strache.

'Aş dori să semnez cu ei acorduri despre migraţie, despre protejarea Austriei şi a Ungariei şi ajutorul reciproc. Sper că voi reuşi', a spus el în înregistrare.

În opinia lui Strache, care este acum vicecancelar, Austria ar trebui să se îndepărteze de aliaţii săi obişnuiţi din Europa de Vest, inclusiv de Germania, şi să adere la Grupul de la Vişegrad, din care fac parte Ungaria şi Polonia. Cele două state sfidează deseori Bruxellesul în chestiuni precum imigraţia şi drepturile fundamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.