Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, scrisoare dură împotriva multiculturalismului, a 'nebuniei LGBTQ' şi în favoarea creştinismului: 'PPE a devenit o anexă a stângii'

MTI
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban semnează o scrisoare adresată europarlamentarilor, după ce partidul său, Fidesz, s-a retras din cel mai mare grup al Parlamentului European, Partidul Popular European. Orban acuză PPE că a devenit o anexă a stângii, că promovează politici identice cu ale partidelor de stânga. Premierul Ungariei anunţă că se va implica în construirea unei alternative de dreapta, care să se bazeze pe valorile tradiţiei creştine, pe suveranitatea naţiunilor şi care să combată politicile pro-migraţie, propaganda LGBT şi multiculturalismul forţat.

"Fidesz a părăsit Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European. A refuzat să accepte ca drepturile deputaților în Parlamentul European - și deci drepturile alegătorilor maghiari - să fie restricționate printr-o modificare a statutului grupului.

În timp ce noi, aici, în Ungaria - și alți lideri din propriile țări - ne luptăm literalmente bătălia vieții și a morții împotriva coronavirusului, PPE se dedică jocurilor de putere în cadrul bulei birocraților de la Bruxelles. Este inacceptabil.

Ieșirea noastră din grup deschide, de asemenea, o nouă perspectivă în politica europeană. Este ştiut pe scară largă că noi, ungurii, am vrut să redăm PPE - care se află în continuă retragere, renunțând la valorile sale politice, ca și cum ar fi un dirigibil în cădere - poziția sa anterioară ca cea mai importantă forță intelectuală și politică europeană. Am vrut să îi redăm dimensiune de partid mare, puternic, democratic de dreapta, care ar putea reuni centrişti, conservatori și partidele tradiționale creștin-democrate și alegătorii lor într-o mare casă politică comună.

Ieri s-a pierdut această oportunitate. PPE a devenit în cele din urmă o anexă a stângii europene. Cu privire la problemele migrației, valorilor familiale și suveranității naționale - cu alte cuvinte, mari probleme ale epocii noastre - nu mai există nicio diferență între PPE și stânga europeană. Există motive întemeiate ca partidele din stânga europeană și liderii lor să sărbătorească: și-au mărit numărul prin adăugarea unui alt partid.

Sarcina noastră este clară. Acum - fără PPE - trebuie să construim o dreaptă democratică europeană care să oferere un refugiu cetățenilor europeni care nu doresc migranți, care nu doresc multiculturalism, care nu au deviat în ​​nebunia LGBTQ, care apără tradiţiile creştine ale Europei, care respectă suveranitatea națiunilor și care văd națiunile lor nu ca parte a trecutului, dar ca parte a viitorului.

A sosit timpul pentru asta. Trăiască dreapta democratică! Fortes Fortuna adiuvat!", scrie Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.