Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vincze Lorant (UDMR) spune că a votat pentru ieşirea României din 'stare de amorţeală'

udmr.ro
Vincze Lorant

Europarlamentarul UDMR Vincze Lorant a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca România să iasă din starea de amorţeală şi să-şi pună în valoare atuu-rile în regiune şi în Europa, iar prin faptul că preşedintele este direct ales de către populaţie, ceea ce înseamnă că are un rol important, potrivit AGERPRES.

"Am votat ca România să iasă din starea de amorţeală în care este, să-şi pună în valoare atuu-urile în regiune şi în Europa, să aibă mai multă grijă de tinerii săi, să-şi protejeze resursele naturale, să investească mai mult în infrastructură.

Am votat, totodată, pentru o comunitate maghiară puternică, care reuşeşte să spargă stereotipuri în societate, astfel încât respectul să fie reciproc între minoritate şi majoritate, şi să reuşim să avansăm mai mult în domeniul protecţiei minorităţilor şi în primul rând legile existente să fie respectate în societate. (...)

Prin faptul că preşedintele este direct ales de către populaţie, înseamnă că are un rol important şi, totuşi, prin responsabilităţile pe plan extern, precum şi în alte domenii, în apărare, în domeniul securităţii naţionale, pe care le are, are un rol foarte important.

Şi are un rol de mediator, care poate fi interpretat în fel şi chip, dar preşedintele are un rol important în paradigma instituţiilor statului, între Parlament, Executiv şi puterea judecătorească, astfel e o persoană importantă.

Important este să alegem noi, direct, pe cel care ne va reprezenta, pentru că eu obişnuiesc să zic: cineva oricum va fi ales. E important să încercăm să influenţăm să fie cel pe care noi ni-l dorim", a declarat europarlamentarul.

În privinţa prezenţei la urne din judeţul Mureş, Vincze Lorant a arătat că fiecare trebuie să conştientizeze că votul este un gest democratic şi e singura modalitate prin care cetăţeanul poate influenţa direct care vor fi aleşii iar, prin programul lor, care va fi aportul acestora pentru societate în anii următori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.