Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Violenţa deformează şi distruge religia', anunță Papa Francisc

instagram
papa francisc

Papa Francisc a declarat marţi la Assisi, că "nicio formă de violenţă nu reprezintă adevărata natură a religiei", ci este o deformare a sa, care "contribuie la distrugerea ei", relatează EFE.

În faţa liderilor religioşi şi politici din toate părţile lumii în piaţa San Francesco din Assisi (centro de Italia), Suveranul Pontif a cerut să se condamne folosirea "numelui lui Dumnezeu pentru a justifica violenţa şi a subliniat că doar pacea este sfântă şi nu războiul".

Citește și: Doi ruşi au SCĂPAT după ce au intenţionat să vândă informaţii secrete false CIA

Intitulată "Sete de pace. Religii şi culturi în dialog", întâlnirea a fost promovată de Comunitatea "Sfântul Egidiu", în colaborare cu comunităţile franciscane din Assisi.

În discursul său Papa a menţionat vizita sa în insula greacă Lesbos, unde s-a întâlnit cu patriarhul ecumenic ortodox de Constantinopol, Bartolomeu - prezent şi el marţi la Assisi - alături de care a putut vedea "în ochii refugiaţilor durerea războiului şi suferinţa popoarelor însetate de pace".

Papa Francisc a condamnat "războaiele, terorismului şi violenţa" care există în diferite părţi ale lumii şi a cerut să fie promovată pacea ca dorinţă a omenirii. O pace care "nu se poate naşte din deşertul orgoliului şi intereselor particulare, din zonele aride ale beneficiului cu orice preţ şi din comerţul armelor".

Pacea, a continuat Papa, trebuie să fie "adevărată nu iluzorie" şi nu poate fi obţinută decât punându-i pe primul plan pe cei care suferă, înfruntând conflictele şi eradicându-le din interior.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe liderii naţiunilor să nu înceteze să caute şi să promoveze noi drumuri spre pace dincolo de interesele particulare ale momentului, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.