DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Violeta Alexandru anunţă că persoanele care au lucrat în Israel aveau obligaţia de a-şi plăti personal contribuţiile, pentru a beneficia de pensie

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, violeta Alexandru, anunţă, luni, că persoanele care au muncit în Israel aveau obligaţia de a-şi plăti personal contribuţiile, pentru a beneficia de pensie, lucru de care autorităţile române au fost informate încă din 2018, dar tot există situaţii de cetăţeni români care nu pot beneficia de acest drept. ”Neinformarea oamenilor creează adevărate drame pentru care, la un moment dat, PSD va răspunde”, a transmis Violeta Alexandru, potrivit news.ro.

”Situaţie complicată pentru românii noştri care au lucrat în Israel şi care îmi scriu că nu primesc pensie după anii munciţi în această ţară. Străinii care muncesc în Israel nu au obligaţia să îşi plătească contribuţiile la pensii. Au alte obligaţii de plată dar aceasta - nu. Din banii câştigaţi, trebuie să îşi achite dânşii contribuţiile pentru pensii. Mulţi nu au făcut acest lucru, posibil să fi crezut că le plătesc angajatorii pentru ei. Sau să nu fi înţeles consecinţele şi atunci au neglijat acest aspect al obligaţiei de a îşi plăti singuri contribuţiile la pensii”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Ministrul Muncii afirmă că numărul de cazuri ar fi fost mai mic, dacă, în 2018, statul român ar fi făcut o campanie de informare în acest sens, după ce a primit, în scris, de la autorităţile din Israel informaţii cu privire la contribuţiile pentru pensii.

”În scrisoarea pe care am identificat-o de curând (pe principiul, dacă Ministrul care spune că este interesat de subiect, nu întreabă, nici noi nu aducem vorba) scrie clar: «În baza legislaţiei israeliene, persoana care este angajată sau desfăşoară o activitate independentă în Israel, ne-rezidentă în Israel, plăteşte contribuţii doar pentru ramurile de asigurare care sunt prestaţii de înlocuire a salariului: accidente de muncă, maternitate şi falimentul angajatorului». Fac cât pot de mult şi mă implic fără rezerve în orice este de rezolvat. Aici este de spus adevărul, exact aşa cum este. Neinformarea oamenilor creează adevărate drame pentru care, la un moment dat, PSD va răspunde! Nici oamenii nu s-au informat dar nici autorităţile nu au explicat că, dacă nu îşi plătesc contribuţiile la pensii, nu vor fi asiguraţi, anii munciţi rămânând nişte ani pentru care au încasat venituri dar care nu vor conta pentru pensia de bătrâneţe atunci când va veni timpul să o ceară. Nu întâmplător eu insist pe acest aspect, în toate comunicările publice”, a mai transmis ministrul Muncii.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă .

Potrivit acesteia, din 2019, Israelul a întrerupt plata pensiilor pentru ne-rezidenţii care, deşi au muncit între 1995 şi 2018, nu aveau contribuţii plătite (indiferent de domeniu, construcţii, servicii, inclusiv îngrijire la domiciliu).

”În această situaţie sunt în acest moment sute de persoane care nu mai primesc pensie din Israel. Putea să fie şi un român, tot la fel tratam problema şi încercam să văd care este adevărul”, a mai transmis ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.