Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru: Românii au prins curaj şi cer socoteală instituţiilor publice

Românii au început să "prindă curaj" şi îşi folosesc dreptul de a cere informaţii instituţiilor publice, cei mai mulţi adresând diverse solicitări sau semnalând anumite disfuncţionalităţi, a declarat, miercuri, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Proorocirea lui Victor Ponta despre Vasile Blaga s-a adeverit

"Din numărul impresionant de semnale pe care noi îl primim pe toate canalele deducem în primul rând că oamenii au prins curaj să folosească acest drept şi se adresează instituţiilor cu o serie de solicitări (...). Oamenii ne semnalează disfuncţionalităţi, de regulă, sunt şi persoane care ne spun că lucrurile s-au schimbat atât în administraţia locală, cât şi în cea centrală, dar desigur, către noi se îndreaptă aceia care au anumite nemulţumiri şi ne semnalează disfuncţionalităţi. Faptul că ne scriu arată că în acest an, mai mult decât oricând, oamenii (...) încep să-şi folosească acest drept şi ne dau semnalul cuvenit", a declarat ministrul Violeta Alexandru la postul de radio RFI.

Citește și: Statele Unite nu cedează: VOR ATACA PRIMELE în cazul unui conflict nuclear

Întrebată care ar fi sectoarele în care sunt semnalate cele mai multe probleme legate de accesul la informaţiile publice, ministrul a răspuns că are "anumite nemulţumiri" în ceea ce priveşte modul în care oamenii pot afla stadiul derulării contractelor de achiziţii publice.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

"Sunt foarte multe zone în care mai avem de lucru, cum ar fi companiile din subordinea ministerelor să le zic aşa economice, în care insist foarte mult ca lucrurile să se schimbe. Am anumite nemulţumiri despre accesul la informaţii privind execuţia contractelor de achiziţii şi fac eforturi împreună cu ANAP-ul şi cu colegii din Ministerul Finanţelor să găsim o soluţie instituţională, durabilă, prin care să se poată oferi accesul oamenilor în timp real la modul în care sunt implementate contractele de achiziţii, pentru că în acest moment informaţia, dacă vreţi, sistemic se opreşte la momentul atribuirii, se opreşte la etapa în care se atribuie contractul, cetăţeanul nemaiavând acces la date esenţiale despre cum se pune în practică acel contract", a explicat Violeta Alexandru la RFI.

Vezi şi: OFICIAL - Vasile Blaga a decis: NU mai candidează/ UPDATE

Mai multe evenimente legate de Ziua Internaţională a Dreptului de a Şti sunt organizate miercuri de către Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. Una dintre manifestări este programată în Bucureşti, la staţia de metrou Piaţa Unirii 1, începând cu ora 18,30, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.