Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violoncelistul Marin Cazacu şi ansamblul cameral Violoncellissimo au încheiat Turneul naţional 'Clasic la puterea a treia'

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Violoncelistul Marin Cazacu şi ansamblul cameral Violoncellissimo au încheiat Turneul naţional Clasic la puterea a treia - ''Euforica'', după 10 concerte susţinute în România şi unul în Republica Moldova.

''Aceasta a fost ediţia a IV-a, a purtat numele 'Euforica' şi a fost susţinută de violoncelistul Marin Cazacu şi ansamblul cameral Violoncellissimo, alcătuit din 12 dintre cei mai buni violoncelişti din ţară. În ultimele trei săptămâni au trecut pe la Sinaia, Oradea, Arad, Sibiu, Bucureşti şi Chişinău, Piatra Neamţ, Bistriţa, Cluj, Deva şi Ploieşti'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Proiectul "Violoncellissimo", pe care Marin Cazacu l-a început în urmă cu 30 de ani alături de studenţii săi, a pornit din dorinţa de a le dezvolta acestora creativitatea colectivă şi de a apropia mai mult ascultătorii de muzică, indiferent de gen, potrivit Agerpres.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti, format la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România, arată sursa citată.

Violoncellissimo a susţinut primul turneu naţional în 2019, iar în anii următori şi-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată ţara.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.