Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă, după declarațiile lui Siegfried Mureșan că în Consiliul UE deciziile se iau în mod netransparent și nedemocratic: 'Se confirmă'

stiripesurse.ro
Viorel Catarama

Președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, a declarat, miercuri, că hotărârile la nivelul UE se iau în mod netransparent și nu au corespondență în realitate, precizând că decizia neadmiterii României în Spațiul Schengen este nedemocratică și „bazată pe argumente false”.

„Dreapta Liberală ia act de declarațiile reprezentantului PNL, domnul Siegfried Mureșan, conform cărora în Consiliul Uniunii Europene deciziile se iau în mod netransparent și nedemocratic! Se confirmă astfel, dintr-o sursă de cea mai mare încredere, că la nivelul UE motivele unor decizii anunțate sunt mincinoase și nu au corespondență în realitatea cotidiană. Avem o nouă probă concludentă, că decizia neadmiterii României în Spațiul Schengen este cel puțin nedemocratică, bazată pe argumente false, puțin credibile pentru opinia publică din țara noastră. Cerem în mod insistent de la factorii politici abilități, explicații pentru lipsa de transparență și deciziile nedemocratice luate la nivelul UE!”, a transmis, miercuri, Viorel Cataramă.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Parlamentul European a aprobat, pe 11 decembrie 2018, o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari.

De asemenea, pe 14 martie, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, cere Germaniei să susţină în mod activ aderarea României la Spaţiul Schengen, argumentând că autorităţile române utilizează tehnologii ultramoderne pentru protejarea frontierelor şi că România este "mai sigură" decât Berlinul, Parisul sau Bruxellesul.

Citește și: EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.