Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă merge la CEDO: Dreapta Liberală ratează europarlamentarele

Dreapta Liberala
Dreapta Liberala sigla

Viorel Cataramă anunță sesizarea CEDO după respingerea listei Dreptei Liberale pentru europarlamentare.

„Statul socialist român se face din nou vinovat de încălcarea articolului (...) care garantează exercitarea neîngrădită a dreptului fundamental la alegeri”, susține președintele Dreptei Liberale, potrivit Mediafax.

  • „Prin hotărâre definitivă, Dreapta Liberală (DL) a fost exclusă din cursa pentru alegerile din 26 mai 2019. Statul socialist român se face, astfel, din nou vinovat de încălcarea articolul 3 din Protocolul numărul 1 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează exercitarea neîngrădită a dreptului fundamental la alegeri libere. Îi vom solicita CEDO sancționarea acestui abuz”, susține Viorel Cataramă.

Potrivit acestuia, Dreapta Liberală „va merge înainte”, iar „nerespectarea legii de către instituțiile statului și abuzurile” demonstrează că lupta pentru „trimiterea socialismului în istorie are mari șanse de reușită, iar partidul nostru reprezintă o veritabilă primejdie pentru socialiștii care de 30 de ani distrug România”.

Într-o conferință de presă la Sibiu de joi, Cataramă a spus că „statul român în mod definitiv ne-a interzis participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai, pe motiv că o parte din semnăturile depuse au avut vicii de formă şi / sau de fond. Ne-au recunoscut numai 86% din semnături, deşi la dosar se găsesc un număr de peste 240.000 de semnături valide”.

După depunerea candidaturilor Dreptei Liberale, Viorel Cataramă spunea că cei mai mulți candidați de pe lista partidului pentru europarlamentare provin din sectorul privat, iar mesajul acestora se va axa pe intrarea României în spațiul Schengen și pe ”trimiterea socialismului în istorie”.

Citește și: Foștii deținuți politic, după consultări: I-am cerut lui Iohannis revocarea lui Lazăr. A spus că o să vadă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.