Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă: Nu cred că PNL poate creşte dacă nu îşi alege în frunte un lider de centru-dreapta

catarama3

Viorel Cataramă, candidat la preşedinţia PNL, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că partidul pe care îl reprezintă nu poate să crească dacă nu îşi clarifică ideologia la congresul din 17 iunie şi nu îşi alege un lider de centru-dreapta. "Îmi exprim speranţa că după 17 iunie partidul va ieşi întărit indiferent care va fi rezultatul, că vom ieşi cu toţii să ducem partidul spre câştig. Am o singură obiecţie, o singură părere tranşantă: nu cred că PNL poate să crească pe scena politică dacă nu îşi clarifică ideologia, dacă nu adoptă o politică de centru-dreapta, dacă nu îşi alege în frunte un lider de centru-dreapta, sau, din contră, dacă susţine că e de centru-stânga şi atunci acţionează în consecinţă", a spus Cataramă.

Potrivit acestuia, marea problemă a liberalilor a fost confuzia ideologică pe care partidul a creat-o în rândul electoratului. "Marea noastră problemă a fost confuzia ideologică pe care am creat-o în electorat. Am spus tot timpul că suntem de centru-dreapta şi aproape întotdeauna am fost de stânga, cu o singură excepţie. Şi trebuie să recunosc, că atunci când în România un partid s-a comportat în mod corect de dreapta a câştigat singur alegerile. Guvernarea Boc a fost singura guvernare de dreapta din România, păcat că a fost o perioadă scurtă. Dreapta a demonstrat că atunci când aplică principii de dreapta, politici de dreapta şi au oameni de dreapta, poate câştiga România. Mă bucur că în interiorul PNL se găsesc foarte multe persoane cu vedere de dreapta. Cred că acest congres trebuie să clarifice în mod clar definitiv şi pentru mult timp de acum încolo ideologia iar după congres partidul să se comporte ca atare", a afirmat Cataramă, conform Agerpres.

Viorel Cataramă şi-a prezentat luni moţiunea în faţa conducerii PNL Satu Mare. Liderul filialei judeţene a PNL, Adrian Albu, a anunţat că organizaţia îl susţine însă pe Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.