Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a oferit lui Zoran Zaev sprijinul României pentru aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană și NATO

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis omologului Republicii Macedonia, Zoran Zaev, cu ocazia participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală și de Est și China 16+1, că România susține aderarea țării sale la UE și NATO, anunță Guvernul, informează Agerpres.

Prim-ministrul român l-a anunțat pe premierul Macedoniei că România va oferi asistență tehnică pentru procesele de aderare la Uniunea Europeană și la NATO, informează Executivul într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

"Premierul Dăncilă a adresat felicitări pentru recenta încheiere a acordului bilateral privind numele constituțional cu Grecia și a apreciat că acest pas istoric va deschide noi oportunități pentru R. Macedonia. De asemenea, a apreciat dinamismul cu care guvernul macedonean condus de premierul Zaev a reluat procesul de reforme pro-europene şi a exprimat convingerea că rezultatele concrete nu vor întârzia să apară. A exemplificat cu decizia recentă a Consiliului European pe care România a susţinut-o şi care reprezintă o încurajare în plus pentru continuarea reformelor", potrivit sursei citate.

Cei doi oficiali s-au angajat să continue demersurile de cooperare sectorială și a consolidării relației economice bilaterale.

Vezi și: Raportul Eurostat care dezvăluie procentele: Uniunea Europeană, dependentă de resursele energetice din import

Potrivit Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a avut întrevederi, sâmbătă la Sofia și cu omologul leton, Māris Kučinskis și cu cel din Bosnia și Herțegovina, Denis Zvizdić.

Formatul de cooperare China – Statele Europei Centrale și de Est („16+1”), la care participă premierul Viorica Dăncilă, a fost iniţiat în anul 2011, în marja vizitei în Ungaria a premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao. Cu această ocazie, a avut loc o primă reuniune în acest format, cu participarea miniştrilor economiei şi dezvoltării din statele partenere.

În cadrul vizitei de sâmbătă, de la Sofia, a premierului Viorica Dăncilă, a fost semnat un memorandum de cooperare în domeniul transporturilor și infrastructurii între România și Republica Populară Chineză de către Lucian Șova, ministrul Transporturilor și Lifeng HE, președintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.