Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a UIMIT la Varna: Premierul a promis autostrăzi noi în România și poduri peste Dunăre

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Varna, după reuniunea la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel, că principalele teme au fost legate de infrastructură, construcția de autostrăzi, dar și poduri noi peste Dunăre, scrie Mediafax.

"Întrevederea noastră a fost o bună ocazie cu privire la cooperarea interregională. Trebuie să rămână principala politică la nivelul UE, această contribuind la dezvoltarea echilibrată a statelor membre. Am vorbit despre strategia pentru regiunea Dunării. Am amintit că organizăm săptămâna viitoare forumul SUERD, în contextul preluării președinției Consiliului UE de la Bulgaria. Ne propunem să promovăm coeziunea și eliminarea disparității teritoriale la nivelul UE. Dorim ca Dunărea să devină un important coridor între Vestul și Estul Europei, de aceea ne dorim să fie o cale navigabilă. Am avut ocazia de a reevalua stadiul proiectelor comune în domeniul infrastructurii de transport. (...) În domeniul transportului am reafirmat interesul României pentru crearea unui cadru de lucru, așa cum a zis domnul Tsipras, care să analizeze studiile de fezabilitate legat de autostrăzi dar și de construirea unor poduri peste Dunăre", a declarat Viorica Dăncilă, la Varna.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Premierul a vorbit și despre autostrada Timișoara-Panciova.

"Proiectul privind drumul de mare viteză Timișoara-Panciova este susținut politic de ambele părți și suntem încrezători că se va implementa. La nivel tehinic a fost creat cadrul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Grecia e un partener cheie, dorim să continuăm colaborarea noastră bilaterală. Discuțiile de azi cu domnul Tsipras arată încă o dată că avem opinii convergente. Din perspectiva relațiilor economice bilaterale am exprimat interesul pentru consolidarea tendinței ascendente în cadrul schimburilor economice", a mai spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.