Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă i-a SURCLASAT: Județul în care Klaus Iohannis a terminat pe 2, iar Dan Barna pe 4

sursa FOTO: Inquam
dancila motiune

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale la nivelul judeţului Botoşani, obţinând 34,02%, potrivit măsurătorii paralele efectuate de organizaţia judeţeană a PSD.

Datele centralizate de PSD din 93,91% dintre secţiile de votare arată că Dăncilă a fost votată de 48.473 alegători, în timp ce principalul său contracandidat, preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis, susţinut de Partidul Naţional Liberal, a fost ales de 43.959 alegători, ceea ce înseamnă 30,85%.

Citește și: Scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban:Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’

Pe poziţia a treia s-a clasat candidatul Alianţei UN OM, Mircea Diaconu, cu 17.877 voturi, reprezentând 12,55% din numărul total de voturi valabil exprimate, în timp ce pe locul al patrulea s-a situat candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, cu 12.733 voturi (8,94%).

Datele centralizate de PSD mai arată că în municipiul Botoşani câştigător a fost Klaus Iohannis, cu 27,91% din voturi, iar Viorica Dăncilă s-a poziţionat a doua, cu 25,55%. În municipiul Dorohoi, Viorica Dăncilă a obţinut 34,89% din voturi, iar Klaus Iohannis - 23,29%.

Citește și: EXCLUSIV Cazul Caracal, o lucrătură a Serviciilor? Surse din Poliție, în luna septembrie: ‘Înainte de alegeri, apare vreuna din fete’

La nivelul judeţului Botoşani, prezenţa la vot a fost de 41,67% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.