Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, întâlniri la Bruxelles după alegerile europarlamentare. Cu ce mesaj se va duce premierul în fața liderilor europeni

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă are programate întâlniri, marți, cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans și cu liderul Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev. Întrevederile au loc în urma alegerilor europarlamentare.

Premierul Viorica Dăncilă se va afla, marți, la Bruxelles, unde va discuta, de la ora 11.30, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. De la ora 12.40, prim-ministrul are programată o întâlnire cu Serghei Stanishev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, grupare politică din care face parte și PSD.

Reacția Poliției de Frontieră, după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că a așteptat mai bine de o oră ca să intre în țară pe la Vama Veche

Șeful Executivului a declarat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că va efectua o vizită de lucru la Bruxelles în contextul recentelor alegeri europarlamentare.

Aceasta a declarat că va discuta și despre portofoliul de comisar european pe care și-l va asuma un europarlamentar român.

"Vom avea discuții cu președintele și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, dar și cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni. Voi transmite încă o dată atașamentul României față de valorile europene și de asemenea voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezență cât mai bună, pentru funcțiile despre care au început deja discuțiile atât în PE, dar și pentru portofoliul de comisar european. De asemenea voi prezenta rezultatele Președinției Rotative a Consiliului UE și modul în care vom continua în perioada următoare astfel încât această președinție de succes, spun eu, pentru România și pentru români să rămână în atenția instituțiilor europene", a spus Dăncilă.

Dan Barna nu e de acord cu Klaus Iohannis: Liderul USR explică cum şi-a tras PSD scaunul de sub picioare prin ultima OUG

Viorica Dăncilă a transmis că se va întâlni și cu ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, cu care va discuta despre rezultatele președinției rotative deținute de către România.

"Ca prim ministru al României voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen, la nivelul instituțiilor europene care să sprijine adoptarea consensuală a deciziilor în beneficiul tuturor cetățenilor noștri", a mai anunțat premierul.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, la o săptămână după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, rezultatele finale ale scrutinului, PNL obţinând 10 mandate de europarlamentar, PSD - 9 mandate, Alianța 2020 USR-PLUS-8 mandate, iar Pro România, PMP și UDMR, câte două mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.