Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, la Bruxelles: 'Uniunea Europeană are nevoie în continuare de o politică de coeziune solidă ca principală strategie de investiţii'

Viorica Dăncilă

Viitorul politicii de coeziune ocupă un loc prioritar pe agenda preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, într-o intervenţie la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, la sediul Parlamentului European, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

"Viitorul politicii de coeziune ocupă un loc prioritar pe agenda noastră. (...) Uniunea Europeană are nevoie în continuare de o politică de coeziune solidă ca principală strategie de investiţii", a punctat premierul.

Şefa Executivului a vorbit despre priorităţile preşedinţiei române. Ea a descris, la începutul intervenţiei sale, Comitetul European al Regiunilor ca pe "o punte de legătură" între autorităţile locale şi regionale şi instituţiile europene.

Totodată, ea a evidenţiat că motto-ul preşedinţiei române la Consiliul UE - "Coeziunea, o valoare comună europeană" - face apel la "importanţa reîntoarcerii la fundamentele construcţiei comunitare".

Dăncilă a făcut trimitere la eforturile de "a readuce în atenţia cetăţenilor europeni beneficiile proiectului european în viaţa de zi cu zi". "Trebuie să demonstrăm că Uniunea are în continuare capacitatea de a avansa", a spus ea.

Dăncilă a subliniat că preşedinţia română la Consiliul UE se concentrează pe teme precum Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, consolidarea mobilităţii lucrătorilor şi egalitatea de şanse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.