Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dancilă: 'Opoziția încearcă să pună etichete și nu contează de fapt dezbaterea pe legile justiției'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament Viorica Dancila

Premierul Viroica Dăncilă a declarat miercuri, în Parlament, că Opoziția încearcă să pună etichete și nu contează de fapt dezbaterea pe legile justiției, scrie Mediafax.

"Asistăm, din păcate, la cea mai amplă campamnie de dezinformare a opiniei publice de după Revoluție. Sunt multe minciuni care mizează pe resorturile emoționale ce ar putea crea o reacție ostilă față de efortul majorității parlamentare de a transpune legslația penală. Se vorbește în moțiune de așa- zisa amputare a instrumentelor de anchetă care nu vor mai putea să prindă infractorii corupți, criminalii. Contează doar punerea unor etichete, ce faceți și astăzi. Se inventează scenarii că victima unei agresiuni sexuale va da declarații de față cu agresorul. Se omite că victima are statut de martor vulnerabil care va beneficia de măsuri de protecție, implicit audierea fără prezența agresorului. Chiar dacă debzaterea privind Codurile penale s-a purtat doar în Paralment, iată că opoziția nu ratează ocazia de a introduce subiectul în moțiunea de cenuzră împotriva Guvernului. Este ciudat să mi se ceară socoteală pentru ce se întâmplă aici, în Parlament, dar nu mă deranjeză. Eu sunt și președinte Executiv al PSD și susțin sută la sută efortul colegilor mei paralmentari de a reforma sistemul judiciar și de a alinia Codurile penale la principiile consituționale și la prevederile europene pentru înlăturarea oricărui abuz", a declarat Viorica Dăncilă, de la tribună.

Citește și: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a încheiat

Viorica Dăncilă a criticat și poziția aleșilor USR, pe care îi acuză că au o atitudine la TV, atunci când vine vorba despre condițiile deținuților, și alta când e vorba de textul moțiunii.

"Am verificat dacă moțiunea este semnată de USR. La tv vorbesc despre infractori ca și cum toți ar trebui condamnați la moarte, aici ne ceartă că nu acordăm condiții. Guvernul nu poate face minuni peste noapte. Nu ne permitem să creștem foarte mult fondurile pentru hrana deținuților, când sunt deficiențe pentru plata hranei din spitale. Nu ne permitem să alocăm mlt pt modernizarea penitenciarelor, cât sunt camere de spital și școli care au nevoie de renovare. Este o moțiune care nu dorește stabilirea adevărului, ci crearea unei false realități", a mai spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.