Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă pune punct speculațiilor: 'Nicio persoană nu va avea pensia diminuată'. Precizări despre Pilonul II de pensii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, în ședința de Guvern, că nicio persoană nu va avea nicio pensie diminuată de la stat, dacă contribuie la Pilonul II de pensii.

„Pentru că în ultima perioadă au apărut o serie de speculații în spațiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea Pilonul II de pensii reprezintă una din prioritățile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat, dacă contribuie la Pilonul II de pensii. Pentru a face acest lucru, am format o echipă care poartă discuții cu administratorii de pensii private și cu asociațiile de beneficiari de aceste pensii private pentru a crea un cadru nou, un cadru european cu mai multă deschidere pentru economisire și investiții. Ne propunem ca până la sfârșitul trimestrului doi acest cadru legal să obțină avizul ASF și apoi să poată fi aprobat în Guvern”, a spus Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.