Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă reacționează, după tragedia care a lovit Italia: Ce ORDIN le-a dat celor de la MAE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă guvern

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, între care şi un român, ca urmare a prăbuşirii podului Morandi de lângă Genova. Un alt român, despre care se credea că a murit, se află în comă, într-un spital italia.

"Îmi exprim întreaga mea compasiune faţă de familiile care au pierdut pe cineva drag în accidentul produs ieri în Italia, români sau cetăţeni de altă naţionalitate. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de brutal, precum şi către toţi cei care suferă, fie pentru că au fost răniţi, fie pentru că au pierdut pe cineva apropiat. Sincere condoleanţe familiilor victimelor. Le doresc celor răniţi puterea de a depăşi această traumă, sănătate multă şi recuperare cât mai rapidă", a afirmat premierul Viorica Dăncilă în mesajul de condoleanţe, dat publicităţii miercuri de Biroul de presă al Guvernului.

Citește și: Angajări pe prietenii-Un controversat ministru și-a angajat de două ori prietena pentru a-i mări salariul

Şeful Executivului român a transmis marţi o scrisoare de condoleanţe preşedintelui Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, în care exprimă solidaritatea Guvernului şi poporului român faţă de Guvernul şi poporul italian, greu încercate de această tragedie.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe în vederea acordării întregului sprijin necesar familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident. Bilanțul încă provizoriu al tragediei indică 39 de morți.

Citește și: Totul despre noul șef al Jandarmeriei Române! Cine este și ce avere are colonelul din Teleorman

"Este o situaţie tragică şi este datoria noastră să ne ajutăm compatrioţii. Vom apela la toate pârghiile legale şi vom face tot ce este uman posibil pentru ca familiile românilor care şi-au pierdut viaţa să primească sprijinul de care au nevoie", a subliniat premierul Dăncilă, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.