Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: Rovana Plumb are, în continuare, susținerea mea necondiționată

Realitatea.net
dancila plumb

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, în Comisia JURI a Parlamentului European, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta. Premierul a adăugat că Plumb are, în continuare, susținerea necondiționată.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară - nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Șeful Exectivului a adăugat că în toți acești ani în care a lucrat alături de Rovana Plumb a realizat că aceasta are profesionalism, făcându-și mereu treaba cu bună-credință.

„O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a completat premierul.

Liderul PSD a dat vina pe partidele din opoziție care, în ultimele zile au arătat lumii o Românie dezbinată și scindată de interese mărunte.

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an”, a mai spus Dăncilă.

Ea a precizat că România nu este a celor care dezbină și distrug, iar românii își vor da seama de acest lucru care se va vedea la votul alegerilor prezidențiale din noiembrie.

„Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă”, a conchis prim-ministrul.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în forul legislativ.

Comisia pentru Afaceri Judiciare explică ,într-o scrisoare către președintele Parlamentului European David Sassoli, că este îngrijorată de faptul că Rovana Plumb ar fi în potențial conflict de interese și există serioase îndoieli că ar putea fi comisar european pentru transporturi.

Comisia JURI din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.