Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă se distanțează de Dragnea și în fața britanicilor! Marea Britanie dezvăluie ADEVĂRATA discuție cu premierul României: justiția și ONG-urile

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble, conform Ambasadei britanice, prim-ministrul afirmând că Guvernul său are o abordare diferită în ceea ce priveşte domeniul justiţiei şi anunţând intenţia „de a depăşi aspectele negative ale Ordonanţelor de Urgenţă”. Comunicatul Executivului nu face explicit referire la acest subiect şi menţionează că Brexitul a constituit tema principală a discuţiilor. După ce premierul a felicitat Marea Britanie cu ocazia celebrării Zilei Naţionale în România în data de 6 iunie, ambasadorul Noble a felicitat-o ”pentru energia şi hotărârea clară de a porni pe un nou drum”, mai anunţă ambasada, relatează News.ro. Viorica Dăncilă continuă în acest fel acțiunile de înlăturare a apropiaților lui Liviu Dragnea din funcțiile cheie după condamnarea acestuia, dar și de teme precum justiția și Ordonanțele de Urgență.

Citește și: Controversaţii procurori Man şi Ardelean (ex-DNA Oradea), aduşi cu mandat la ÎCCJ

”Prim-ministrul a descris abordarea diferită a Guvernului său în ceea ce priveşte subiecte legate de domeniul justiţiei şi a semnalizat intenţia de a depăşi aspectele negative ale Ordonanţelor de Urgenţă pentru a promova mai bine interesele economice ale României cu Marea Britanie şi cu alte ţări. Ambasadorul a adus în discuţie activitatea unui număr mare de organizaţii neguvernamentale britanice în România, multe dintre acestea implicate în promovarea intereselor grupurilor marginalizate şi a protecţiei mediului. Prim-ministrul a spus că doreşte să faciliteze activităţile ONG-urilor şi a fost de acord să se intereseze cu privire la aspecte legate de mediul de operare a ONG-urilor pentru ca acestea să poată juca în România acelaşi rol esenţial pe care îl au în Marea Britanie„, anunţă reprezentanţa diplomatică.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a felicitat Marea Britanie cu ocazia celebrării Zilei Naţionale în România în data de 6 iunie.

”La rândul său, ambasadorul Noble a felicitat-o pe doamna Prim-ministru pentru energia şi hotărârea clară de a porni pe un nou drum„, precizează ambasada.

De asemenea, prim-ministrul şi ambasadorul au trecut în revistă progresul realizat în diferite arii ale relaţiei bilaterale. În contextul în care Marea Britanie se pregăteşte pentru o ieşire ordonată din Uniunea Europeană, Prim-ministrul a confirmat dorinţa Guvernului României de a consolida relaţia cu Regatul Unit.

Citește și: Proiect INCENDIAR al pesedistului Șerban Nicolae - Cum vrea să voteze românii din diaspora la alegeri

Comunicatul Guvernului anunţă că ”problematica retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană a ocupat un loc central în cadrul discuţiilor„.

”Partea română a reiterat, din prisma Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, exercitată în prezent de către România, interesul pentru o retragere ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza Acordului negociat. În acelaşi timp, oficialul român a subliniat importanţa pe care ţara noastră o acordă necesităţii protejării drepturilor cetăţenilor europeni din Regat şi a oferit garanţia că România va întreprinde toate demersurile legislative şi administrative interne pentru respectarea drepturilor cetăţenilor britanici din România, indiferent de scenariul care se va cristaliza în lunile următoareŢ, se arată în comunicat.

Guvernul mai menţionează că ”întâlnirea a evidenţiat nivelul excelent al cooperării strategice româno-britanice, fiind trecute în revistă în acest sens angajamentele comune la securitatea şi apărarea Europei, dinamica schimburilor comerciale, legăturile sociale tot mai ample dintre cele două state, precum şi valorile şi interesele pe care se sprijină raporturile politico-diplomatice bilaterale”.

Citește și: Dumitru Buzatu ridică MIZA din PSD și ia în considerare o remaniere mai largă: Este nevoie de o analiză mai profundă

Totodată, a fost exprimat interesul susţinut pentru aprofundarea şi actualizarea Parteneriatului Strategic româno-britanic, revizuit ultima dată în 2011, pentru a răspunde mai bine nevoilor şi realităţilor de ordin european şi bilateral.

”Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii, a fost evocată activitatea organizaţiilor non-guvernamentale britanice în România. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea pentru implicarea şi rolul pe care acestea îl joacă la nivelul societăţii şi a asigurat, în acelaşi timp, că Guvernul României va fi întotdeauna deschis colaborării şi va sprijini acţiunile şi proiectele derulate de aceste organizaţii„, precizează Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.