Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă susține că PNL dezinformează și minte în legătură cu Pilonul II de pensii

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că este grav faptul că PNL dezinformează și minte când susține că intenția Guvernului de a desființa Pilonul II de pensii și că, până la sfârșitul anului, nu vor mai fi bani la bugetul de stat pentru plata pensiilor.

"Prima dezinformare este și cea mai gravă - insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoțită la pachet de așa-zisa naționalizare a Pilonului II de pensii. Eu pot să înțeleg până la un punct că menirea Opoziției e de a contesta ce face puterea, pot să înțeleg jocurile politice pe care le faceți în acest sens, dar vă atrag atenția că pentru pensionari nu este o joacă să afirmați că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor până la sfârșitul anului. Pentru un pensionar a cărui sănătate sau chiar viață depinde de pensia care să vină lună de lună nu este o joacă când îui mințiți că nu mai ajung banii de pensii. Este o minciună iresponsabilă și vă rog să încetați să-i mai mințiți pe pensionari. V-ați făcut o dată de râs când ațio mai prevestit că nu vor mai fi bani de pensii decât până îân luna noiembrie. Cât mai vreți să persistați în minciună? Mai sunt câteva zile și intră în vigoare majorarea punctului de pensie cu 10% de la 1000 de lei la 1100 lei, începând cu 1 iulie 2018", a afirmat de la tribuna plenului reunit, premierul Viorica Dăncilă, la dezbaterea moțiunii de cenzură a Opoziției.

Aceasta a adăugat că Pilonul II de pensii va fi opțional, penru ca fiecare român să aibă libertatea de a alege unde își ține banii de pensie.

Citește și: Viorica Dancilă: 'Opoziția încearcă să pună etichete și nu contează de fapt dezbaterea pe legile justiției'

"Tot de atunci se majorează și așa-zisa pensie minimă de la 520 șla 640 lei, deci o creștere de 23%. Cât sunteți de rezistenți când vine vorba de creșterea veniturilor pensionarilor? Oare nu sunt ei părinții și bunicii noștri, ai tuturor, care au muncit o viață în special pentru copiii și nepoții lor? La fel de iresponsabilă e și zvonistica pe care o întrețineți cu privire la Pilonul II de3 pensii. Nu s-a pus niciodată problema naționalizării Pilonului II de pensii. Nici nu s-ar putea, pentru că fondurile acuimulate acolo aparțin românilor, iar dreptul la proprietate e garantat prin Constituție. Vrem însă ca fiecare român să aibă libertatea de a decide unde să-și țină banii de pensii și îmi vine greu să înțeleg cum e posibil ca un partid care se pretinde liberal să militeze pentru lipsa opțiunii, impunerea de către stat a locului unde trebuie ținuți banii. Nu s-a pus niciodată problema desființării sau naționalizării Pilonului II. Nici nu ar fi fost tehnic posibil. Dar vrem ca administratorii privați ai fondurilor din Pilonul II să fie într-un mediu concurențial real, astfel încât să fie determinați să obțină randamente cât mai bună (bune - n.r.) și să perceapă comisioane cât mai mici pentru clienții lor. Acesta este interesul cetățenilor și asta ne dorim să facem în reformarea sistemului de pensii", a completat prim-ministrul.

Ea a adăugat că Opoziția denaturează adevărul atunci când vorbește despre evoluțiile negative din economia autohtonă și că România este Tigrul Europei când vine vorba despre creșterea economică.

"A doua dezinformare este despre așa-zisele evoluții negative din economia românească. Când vine vorba de economie vă lansați în afirmații fără niciun fel de acoperire, în speranța că o minciună repetată la nesfârșit ajunge în cele din urmă să fie crezută. O astfel de denaturare a adevărului o regăsesc și în textul moțiunii. Insinuarea că veniturile ar fi scăzut în raport cu creșterea economică. Este incredibil - uitați-vă la istoria recentă a României. Primul an de după revoluție în care veniturile au crescut în timp ce economia era în creștere a fost în anul 2016. Atunci, deși România a înregistrat o creștere economică de 4,8%, veniturile la buget au scăzut cu 9,8% față de anul 2015. Vorbiți ironic de faptul că economia românească este /Tigrul Europei?. Eu spun că da", a conchis Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.