Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: Tuturor românilor le urez sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila guvern Victoria

Premiorul Viorica Dăncilă le-a transmis, duminică, românilor ”sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile”, fie că sărbătoresc Paştele, fie că sărbătoresc Floriile sau onomastica.

”Astăzi este o zi cu dublă semnificaţie pentru creştinătate: Paştele catolic şi Duminica Floriilor pentru creştinii ortodocşi. Tuturor românilor care celebrează aceste sărbători le urez sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile!”, a scris Viorica Dăncilă în mesajul transmis cu ocazia Peştelui catolic şi al Floriilor. Catolicii şi protestanţii sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului, cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii. Creştinii serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte. Astăzi, peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica, cei mai mulţi având numele Florin, Viorica şi Florentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.