Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, vizită în Emiratele Arabe Unite - Cu ce rezultate se laudă premierul

gov.ro
viorica dancila EAU

Guvernele României și Emiratelor Arabe Unite au încheiat, în cadrul vizitei de lucru a premierului Viorica Dăncilă în acest stat, un parteneriat strategic economic care oferă oportunități de cooperare, prin dezvoltarea de inițiative comune pentru ambele părți, anunță Executivul.

"În cadrul vizitei de lucru efectuate de către prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite, cele doua părți, română și emirateză, au agreat instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel au convenit ridicarea nivelului relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic", trasmite Guvernul într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

În acest sens, miercuri, șefii Executivelor de la București și de la Abu Dhabi au adoptat "Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite".

Carmen Adamescu a răbufnit la Curtea de Apel București: 'Vom vorbi când se termină toată această mascaradă'

"Documentul subliniază rolul regional important al Emiratelor Arabe Unite, alături de apartenența României la Uniunea Europeană, care oferă oportunități importante de cooperare, prin dezvoltarea de inițiative comune pentru ambele părți. De asemenea, menționează obiectivele de cooperare bilaterală în sectoarele prioritare pentru România, respectiv: comerț, investiții, industrie, agricultură, financiar-bancar, energie, transporturi și infrastructură de transport, domeniul IT și tehnologia blockchain, precum și educație, cultură, cercetare-inovare, turism, tineret și sport", potrivit sursei citate.

Totodată, declarația scoate în evidență și rolul important al comunităților românești și emirateze din EAU, respectiv România, pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a celor două state.

În cadrul declarației este menționată și necesitatea adoptării, în viitorul apropiat, a unui Plan de Acțiune, document care să stabilească pașii concreți pe care cele două guverne îi vor întreprinde în vederea implementării Parteneriatului Economic Strategic.

Lovitură pentru tinerii căsătoriți - ANAF a demarat 'operațiunea nunta'! Atenție - Amenda este semnificativă

Astfel, un obiectiv specific important al țării noastre, conform sursei menționate, este dinamizarea dimensiunii economice și comerciale a relațiilor bilaterale cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului și care este inclus în Programul de Guvernare 2017-2020.

"În acest context, relațiile cu Emiratele Arabe Unite reprezintă o prioritate, atât din perspectiva relațiilor interumane, cât și a potențialului economic și comercial. România se bucură de o îndelungată tradiție de cooperare cu Emiratele Arabe Unite, stat care reprezintă principalul partener comercial al României în zona Golfului. Între cele doua state există un real potențial de colaborare în diverse domenii de nișă, precum tehnologia informației și comunicațiilor, energie regenerabilă, protejarea și conservarea mediului înconjurător, sectorul imobiliar și turism", conchide Executivul român în documentul de presă.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, începând de luni, trei vizite în Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuwait.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.