Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgin Galactic a primit aprobarea autorităţilor americane pentru a trimite turişti în spaţiu

SpaceRef Business
Virgin Orbit galactic

Compania Virgin Galactic, înfiinţată de miliardarul britanic Richard Branson, a anunţat vineri că a primit aprobarea din partea Administraţiei Federale a Aviaţiei (Federal Aviation Administration - FAA) din Statele Unite pentru a trimite oameni în spaţiu, punând astfel presiune asupra rivalilor săi din sectorul emergent al turismului spaţial, informează Reuters.

Aprobarea emisă de FAA intervine într-un moment critic pentru magnatul Richard Branson, întrucât compania lui spaţială se confruntă cu o concurenţă acerbă exercitată de Blue Origin, compania înfiinţată de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, şi de SpaceX, compania creată de antreprenorul Elon Musk, CEO-ul Tesla Inc.

Branson, Bezos şi Musk au investit miliarde de dolari în companiile lor producătoare de vehicule spaţiale, informează Agerpres.

Richard Branson, despre care presa internaţională a scris că va zbura el însuşi în spaţiu încercând să îl învingă pe rivalul Jeff Bezos în sectorul turismului orbital, a primit această aprobare la doar o lună după succesul unui zbor de testare organizat de Virgin Galactic.

Luna trecută, compania Virgin Galactic a reuşit primul ei zbor cu echipaj uman în spaţiu, după ce vehiculul său spaţial, SpaceShipTwo, care are o capacitate de şase locuri, a fost lansat de la o bază din New Mexico, a ajuns pe orbita terestră şi a fost readus cu bine la sol de cei doi piloţi aflaţi la bordul aparatului de zbor. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.