Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virginia Raggi, un fel de Clotilde Armand care chiar a câștigat alegerile

Între Virginia Raggi și Clotilde Armand sunt diferențe politice importante. Prima a câștigat alegerile din capitala Italiei, a doua a pierdut alegerile dintr-un sector din capitala României. Dar există și asemănări.

1. Ambele sunt femei în societăți relativ patriarhale. OK, poate italienii din Roma nu sunt la fel de patriarhali ca românii, dar, în istoria milenară a orașului, acesta nu a fost niciodată condus de o femeie.

2. Ambele vin din partea câte unei mișcări anti-sistem, construită în jurului unui singur om. În cazul primăriței Raggi este vorba de Mișcarea de 5 Stele a comicului Beppe Grillo, iar în cazul Clotildei Armand de Uniunea Salvați Bucureștiul construită în jurul matematicianului Nicușor Dan.

3. Ambele au promis că se vor lupta cu corupția.

4. Ambele au candidat pe fondul unui eșec perceput al partidelor tradiționale de a produce reforme reale. În România vorbim de celebra reformă internă a PNL, iar în cazul Italiei de o reformă constituțională a premierului Matteo Renzi.

5. Nici una nu are experiență administrativă, Raggi a fost consilier local pentru o scurtă perioadă, Armand nu are experiență în domeniul public.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.