Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virginia, statul american în care au avut loc cele mai multe execuții, a votat abolirea pedepsei cu moartea

www.cnn.com
PEdeapsa cu moartea abolire

Legislativul statului american Virginia a votat vineri pentru abolirea pedepsei cu moartea, trimiţând legea spre promulgare guvernatorului Ralph Northam, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Camera Delegaţilor din Virginia, cu majoritate democrată, a votat cu un scor de 57-41 pentru a se pune capăt pedepsei capitale, după ce Senatul adoptase proiectul de lege în cursul săptămânii.

Este de aşteptat că guvernatorul Northam va semna legea, care va face din Virginia primul stat din sudul SUA ce aboleşte sentinţa capitală.

Virginia este statul american unde de-a lungul istoriei au avut loc cele mai multe execuţii - 1.390 începând din 1608, cu 68 mai multe decât în Texas -, ultima în 2017.

În prezent, pe culoarul morţii se află doi condamnaţi, printre care şi Thomas Porter, găsit vinovat de omorârea unui poliţist în 2005.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’ .

Votul legislativului din Virginia a survenit pe fondul sprijinului în scădere în SUA în favoarea pedepsei cu moartea. Potrivit unui sondaj Gallup, acest sprijin a scăzut de la 80% în 1990 la 55% în 2020.

Preşedintele Joe Biden, instalat luna trecută la Casa Albă, a promis să lucreze cu Congresul pentru a încerca abolirea la nivel federal a pedepsei capitale. Parlamentari democraţi au introdus recent un proiect de lege în acest sens.

Execuţiile federale au fost întrerupte timp de 17 ani şi doar trei bărbaţi fuseseră executaţi de guvernul federal începând din 1963 până când această practică a fost reluată anul trecut sub fostul preşedinte Trump. În 2020, în închisorile federale au fost executaţi 13 condamnaţi, pentru prima dată mai mulţi decât în toate închisorile din cele 50 de state la un loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.