Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul Marburg: 7 decese înregistrate în Guineea de Est

yahoo.com
virus marburg

Șapte persoane au fost ucise în urma unei epidemii de virus Marburg în Guineea Ecuatorială, iar alte 20 de decese sunt "probabil" cauzate de febra hemoragică, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății, citat de Mediafax.

Epidemia de virus, care este aproape la fel de mortală ca Ebola, s-a extins acum dincolo de provincia Kie-Ntem, unde a provocat primele decese cunoscute în ianuarie. A ajuns la Bata, capitala economică a acestei mici țări din Africa Centrală, potrivit guvernului, citat de AFP.

Răspândirea virusului Marburg "este un semnal critic pentru intensificarea eforturilor de răspuns pentru a opri rapid lanțul de transmitere și pentru a evita o potențială epidemie pe scară largă și pierderi de vieți omenești", a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

De la începutul epidemiei, "au fost înregistrate în total nouă cazuri confirmate în laborator și 20 de cazuri probabile", a precizat OMS într-un raport publicat pe site-ul său.

"Dintre cele nouă cazuri confirmate în laborator, șapte persoane au murit".

Dintre cele 20 de cazuri probabile, pacienții prezentau toate simptomele bolii și au fost în contact cu cazuri confirmate, dar nu au putut fi prelevate probe sau nu au putut fi tratați, a declarat pentru AFP un oficial al OMS.

Noile cazuri au fost raportate în provinciile Kie-Ntem, în est, Litoral, în vest, și Centro Sur, toate având granițe cu Camerun și Gabon.

Prin urmare, epidemia reprezintă acum o problemă gravă în trei dintre cele patru provincii continentale ale Guineei Ecuatoriale.

În estul Africii, Tanzania a anunțat marți că cinci persoane au murit din cauza virusului, în timp ce țara vecină Uganda, care a avut ultima epidemie în 2017, a declarat că se află în "alertă maximă".

Virusul Marburg provoacă febră severă, adesea însoțită de hemoragii și insuficiență de organe

Acesta face parte din așa-numita familie de filovirusuri, care include și Ebola, care a făcut ravagii în mai multe focare anterioare din Africa.

Sursa naturală suspectă a virusului Marburg este liliacul african de fructe, care este purtător al agentului patogen, dar nu se îmbolnăvește din cauza acestuia.

Virusul își trage numele de la orașul german Marburg, unde a fost identificat pentru prima dată în 1967, într-un laborator în care muncitorii intraseră în contact cu maimuțe infectate importate din Uganda.

Ratele de mortalitate în cazurile confirmate au variat de la 24% la 88% în focarele anterioare, în funcție de tulpina virusului și de gestionarea cazului, potrivit OMS.

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente antivirale, dar sunt în curs de evaluare tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare și terapii medicamentoase, precum și primele vaccinuri candidate, a precizat OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.