Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul Marburg a provocat moartea a 9 persoane în Guineea Ecuatorială

yahoo.com
virus marburg

Bilanţul provizoriu al epidemiei cauzate de boala virusului Marburg, care se răspândeşte de peste două luni în Guineea Ecuatorială, s-a stabilizat la nouă decese confirmate, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii din această ţară africană, informează AFP.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat Guineea Ecuatorială să îi semnaleze cazurile de virus Marburg din cauza temerilor legate de infectări mai răspândite decât cele anunţate oficial.

Pe 23 martie, OMS a evocat şapte decese confirmate şi a anunţat alte 20 de cazuri "probabil" provocate de această febră hemoragică, toate fiind persoane decedate, potrivit Agerpres.

Pe 28 martie, "nouă decese" au fost "confirmate de laborator" de la începutul epidemiei acestui virus, un verişor al Ebola şi aproape la fel de ucigaş ca şi acesta.

"Există 13 cazuri pozitive de la începutul epidemiei, din care două spitalizate cu simptome benigne, un pacient vindecat (...) şi un total de 825 de contacţi care au fost monitorizaţi", a detaliat Ministerul Sănătăţii pe Twitter.

OMS s-a declarat alarmată de o potenţială "epidemie pe scară largă", ce ar putea afecta mai ales Gabon şi Camerun, două state care se învecinează cu această ţară din centrul Africii. Anumite cazuri au fost recenzate în afara provinciei Kie-Ntem, unde epidemia a provocat primele decese cunoscute, pe 7 ianuarie, şi până a atins Bata, capitala economică a ţării.

OMS a anunţat şi trimiterea unor "experţi suplimentari", adăugând că "va ajuta Gabon şi Camerun să îşi consolideze pregătirea şi riposta în faţa epidemiei".

Tanzania a anunţat şi ea în urmă cu nouă zile începutul unei epidemii de Marburg, care a făcut cinci morţi.

Acest virus se transmite la om de la lilieci frugivori şi se răspândeşte la specia umană prin contact direct cu fluide corporale ale persoanei infectate sau cu suprafeţe şi materiale. Rata de mortalitate poate să ajungă la 88%.

În prezent nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli. Totuşi, îngrijirile de susţinere - hidratare pe cale orală sau intravenoasă - şi tratarea simptomelor specifice cresc şansele de supravieţuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.