Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visa testează noi metode de plată a taxei de gaz Ethereum (analiză)

beincrypto.com
visa cripto

Marea firmă globală de procesare a tranzacțiilor Visa analizează modalități de a facilita clienților plata taxelor de tranzacționare sau de "gaz" Ethereum. Firma are în vedere automatizarea procesului de plată a unor astfel de taxe în monede tradiționale, utilizând un card de credit sau de debit existent.

Acest lucru ar putea părea un lucru minor, dar în prezent este o barieră semnificativă pentru mulți oameni în calea adoptării atunci când vine vorba de utilizarea criptoactivelor precum Ether ca formă de plată. În prezent, problema apare atunci când rețeaua blockchain se întâlnește cu infrastructura financiară tradițională (TradFi).

Depășirea complexității tranzacțiilor la punctul de întâlnire dintre cele două sisteme ar putea fi un pas important pe calea unei adoptări mai largi. Utilizatorii ar putea în curând să dețină criptoactive în portofele de custodie proprie și apoi să folosească aceste portofele pentru a face plăți practic oriunde, cu taxe de gaz și schimburi în monede tradiționale efectuate instantaneu la punctul de vânzare - ceea ce nu este neapărat simplu în acest moment.

Un candidat pro bitcoin preia conducerea în alegerile din Argentina

Un candidat prezidențial pro bitcoin, Javier Milei, a preluat conducerea în alegerile prezidențiale din Argentina. Rezultatul ar putea fi un factor major de schimbare politică în această țară care suferă de o inflație de peste 100%.

Milei a promis că va pune națiunea pe calea dolarizării, datorită prăbușirii monedei fiduciare a țării, peso-ul argentinian. De asemenea, el are opinii pro bitcoin și a numit banca centrală argentiniană "o escrocherie". O victorie a lui Milei ar putea face ca o națiune importantă din America de Sud să facă un pas important către o adoptare mai largă a criptoactivului.

El Salvador a fost văzut de mulți entuziaști ai bitcoin ca fiind primul domino dintre multe altele în America în ceea ce privește adoptarea bitcoin. Dar El Salvador este o țară mică, mai ales în comparație cu Argentina. Adoptarea de către o națiune atât de importantă ar putea avea un efect transformator, mai ales în condițiile în care o populație de milioane de oameni caută un refugiu departe de un standard tradițional care se prăbușește.

Exploatarea minieră Bitcoin ar putea conduce la tranziția către energia verde

Un studiu științific a sugerat că mineritul de bitcoin, departe de a provoca mai multe emisii, ar putea deveni un motor important al tranziției energetice verzi.

Mineritul de Bitcoin presupune un consum ridicat de energie pentru a extrage noi jetoane și pentru a procesa tranzacții pe blockchain-ul criptoactivului. Însă studiul sugerează că acest proces ar putea conduce la adoptarea energiei eoliene și solare.

În perioadele în care cererea este mai mică și prețurile energiei sunt ieftine - ceea ce ar putea face ca sursele de energie regenerabilă să devină neviabile - se presupune că excesul de energie produsă de energia eoliană și solară ar putea fi absorbit de operațiunile de minerit Bitcoin, generând o recompensă financiară pentru aceste firme și menținând echipamentele în funcțiune.

Acest lucru ar putea subvenționa, în esență, operațiunile de energie regenerabilă în cazul în care lipsesc stimulentele financiare din partea statelor, ceea ce reprezintă în prezent o barieră majoră pentru mulți dintre ei, deoarece costurile de exploatare a energiei regenerabile sunt greu de acoperit, în ciuda necesității clare de a produce energie curată pentru a preveni schimbările climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.