Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul oricărui OM - Fondatorul Alibaba a creat o bancă online care oferă credite în trei minute

credite

Fondatorul Alibaba Jack Ma a fondat o bancă online care oferă credite în trei minute şi care a acordat până acum 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici, relatează Bloomberg.

MYbank are un sistem de management al riscului care analizeaază peste 3.000 de variabile și a acordat, în patru ani de funcționare, credite de 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici, conform Mediafax.

Citește și: Cozmin Gușă dă de pământ cu Traian Băsescu - 'Statul paralel creat pe vremea lui' e de vină pentru moartea fetelor

Tot procesul durează trei minute şi nu implică persoane, iar rata de nerambursare este de doar 1% până acum.

În context, băncile din China urmează modelul MYbank şi devin mai deschise în faţa afacerilor mici, pe care le refuzau până acum când era vorba de creditare, în favoarea companiilor mari deţinute de stat.

Pentru economia de 13.000 miliarde dolari a Chinei, care a înregistrat în trimestrul trecut cea mai slabă creştere economică din 1992 şi până în prezent, implicaţiile unei astfel de schimbări ar putea fi profunde.

Firmele care nu sunt de stat, cele mai multe afaceri mici, reprezintă circa 60% din creşterea economică, şi angajează 80% din forţa de muncă a ţării. În ciuda importanţei lor, acestea au fost puse la colţ de o acţiune a guvernului de la Beijing, care a încercat în ultimii doi ani să scoată din piaţă creditorii „gri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.