Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita în SUA, afectată - Toni Greblă îl atacă pe Iohannis: 'Miniștrii nu vor putea semna acordurile din cauza blocajului din Guvern'

Toni Grebla. MARIUS DUMBRAVEANU / ZIUA NEWS

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a susținut, miercuri, că miniștrii titulari nu vor putea semna acordurile prevăzute în vizita în SUA, din cauza blocajului din Guvern creat de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de numire a noilor miniștri.

„Urmează să fie efectuată o vizită programată de mult timp în SUA, cu acorduri importante, pe care ministrul titular e în imposibilitate să le semneze. Niciun alt demnitar nu are abilitatea să semneze niciun act în afara ministrului care nu există la cele trei ministere. Avem azi consultări cu Guvernul polonez. Suntem în imposibilitatea de a semna acorduri, ne lipsesc miniștrii titulari”, a spus Toni Greblă, în fața judecătorilor CCR, la susținerea punctelor de vedere în urma sesizării Vioricăi Dăncilă privind un conflict juridic între Guvern și Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Ședința Curții Constituționale a început la ora 10:00. Părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială își susțin punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor interimari.

Grațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și-au dat cuvântul de onoare că nu pleacă din ALDE: promiteau că demisionează din Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că duminică, 22 septembrie, va începe o vizită de lucru în SUA, prilej cu care le va prezenta oficialilor americani oportunitățile de afaceri din România.Vizita în SUA se va finaliza pe 29 septembrie.

Șeful Executivului împreună cu ministrul de Externe Ramona Mănescu și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunțat, la solicitarea MEDIAFAX, directorul executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA Elias Wexler.

„La evenimentul la care participă premierul, ministrul de Externe și cel al Finanțelor vor fi prezenți directori ai afacerilor de succes. I-am invitat să participe pe cei care au exprimat un interes pentru România, din instituțiile financiare, inclusiv bănci, administratori de pensii, gestionarea activelor, asigurări, consultanți de investiții și de asemenea industria prelucrătoare, doctori cu cabinete particulare, dezvoltare în IT, doar ca să numim câțiva”, a transmis Elias Wexler, director executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA, la solicitarea MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că la eveniment vor participa președinții filialelor noastre din Florida, DC, Los Angeles, New York și România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.