Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Alexandrescu despre audierile magistraţilor privind alegerile din 2009: Ar fi o premieră

vlad alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat luni că ar fi "o premieră" dacă ar fi audiaţi magistraţi în Comisia parlamentară de anchetă referitoare la alegerile prezidenţiale din 2009. "Ar fi o premieră în această situaţie. Ştiţi că, de obicei, magistraţii sunt audiaţi doar de alţi magistraţi. În cazul de faţă, după părerea mea, este o încercare de a controla independenţa justiţiei. Ideea, în general, de a rediscuta referendumul din 2012 şi alegerile din 2009 de către cineva care este în cauză, condamnat, de fapt, penal pentru o fraudă la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav. După părerea mea, este un conflict de interese de fapt între funcţia de preşedinte al partidului, în cazul domnului Dragnea, şi cel care cere, de fapt, această audiere", a afirmat Alexandrescu, luni, la Senat.

Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu a menţionat că el şi George Dircă vor reprezenta USR în Comisia parlamentară de anchetă referitoare la alegerile prezidenţiale din 2009. Goţiu a precizat că USR nu are nimic împotriva acestei comisii de anchetă "care îşi propune să clarifice aspecte care ţin de societatea românească contemporană". "Nu e vorba de a lua decizii, ci de a cunoaşte nişte fapte", a adăugat el, conform Agerpres.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că magistraţii pot fi audiaţi doar de către alţi magistraţi şi că, în opinia sa, aceştia nu au ce căuta în comisii de genul celei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.