Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Filat pune punctul pe I! Republica Moldova și-a epuizat posibilitățile de a deveni un stat funcțional, se impune revenirea la România Mare

basescu vlad filat

„Ultimele evoluții internaționale dictate de războiul de la frontiera noastră, dar și situația concretă în care ne aflăm noi, ne impune să analizăm serios posibilitatea reunificării celor două state românești – Republica Moldova și România – și revenirea la România Mare, de unde am fost rupți prin forța militară, fără a fi întrebați”. Declarația a fost făcută de fostul prim-ministru, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Potrivit politicianului, șansa cetățenilor R.Moldova la prosperitate și securitate este revenirea la ceea ce sunt ei – români.

Adevăratul proiect de țară al PLDM trebuie să fie reunificarea celor două state românești, așa cum este stipulat în Declarația de Independență... Adevărata maturitate politică a R.Moldova și a sistemului său politic este recunoașterea a faptului că suntem români și șansa noastră la prosperitate și securitate este revenirea noastră la ceea ce am fost, suntem și vom fi mereu, indiferent de nedreptățile istoriei care nu a fost întotdeauna prea darnică cu noi”, a adăugat el.

În acest sens, fostul premier a mențioat că R.Moldova și-a epuizat practic toate posibilitățile de a deveni un stat funcțional, „dat fiind faptul că este doar o bucată din întregul românesc”.

O spun nu doar din cunoaștere, dar și din experiența pe care am acumulat-o pe parcursul timpului. Nu am fost un simplu prim-ministru. Am fost implicat și cunosc în detalii ce reprezintă R.Moldova. Vă spun cu toată responsabilitatea că aceasta este unica cale pe care trebuie să mergem”, a precizat Filat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.