Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu și Clotilde Armand, reacții la moartea lui Mihai Șora: 'Unul dintre darurile primite de generaţia noastră'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai sora

Mihai Şora este o conştiinţă venită, parcă, dintr-o lume mai bună, consideră fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, după vestea morții filosofului.

„Domnul Şora este unul dintre darurile primite de generaţia noastră. O conştiinţă venită, parcă, dintr-o lume mai bună. L-am cunoscut personal pe Mihai Şora, ca mulţi alţii, doar în anii din urmă. În Piaţa Victoriei, atunci când a scris pe zăpadă cele trei cuvinte care pentru mulţi au definit ani întregi: "Iarna rezistenţei noastre". Atunci când societatea noastră a avut mai mare nevoie, Mihai Şora ne-a fost conştiinţă, model de civilitate, de rezilienţă şi de încredere în ceea ce are mai bun ţara şi poporul ăsta. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Mihai Şora va rămâne mereu în inimile noastre”, a scris Vlad Voiculescu, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

O reacție a avut și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care evocă o relație apropiată pe care a avut-o cu Mihai Șora.

„După alegerile din 2016 am simțit lângă mine un om care mi-a dat avânt să nu renunț la luptă indiferent ce se întâmplă. Era vară, era în Piața Universității. Eram ''eu și tu și el și ea''. Mulțumesc pentru tot Mihai ȘORA Dumnezeu să îl odihnească”, scrie Clotilde Armand pe Twitter.

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a acestuia.

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 în satul Ianova din județul Timiș. El a fost căsătorit de două ori și are trei copii din prima căsătorie. În 2014, la vârsta de 98 de ani, s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc-Șora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.