Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a dat ordin să se reia acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră: 'Am primit informații de la partea turcă'

vladimir putin

Ucraina a garantat că coridorul de transport maritim umanitar din Marea Neagră nu va fi folosit pentru atacuri asupra Flotei Mării Negre și, prin urmare, Rusia își reînnoiește participarea la "acordul cu cereale", a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin.

"Am cerut asigurări și garanții din partea ucraineană că nimic de acest gen (atacuri asupra Flotei Mării Negre - n.r.) nu se va mai întâmpla în viitor, că coridoarele umanitare nu vor fi folosite în scopuri militare", a declarat el în cadrul unei reuniuni cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite agenția Interfax.

Putin a explicat că Turcia a mediat "în clarificarea acestei situații".

"Am primit informații de la partea turcă, prin intermediul Ministerului Apărării, că astfel de asigurări au fost date de Ucraina cu privire la nefolosirea acestor coridoare umanitare în scopuri militare", a spus el.

"În acest sens, am dat instrucțiuni Ministerului Apărării pentru a relua participarea noastră deplină la aceste lucrări", a adăugat Putin.

Anterior, miercuri, Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia a reluat punerea în aplicare a unui acord privind scoaterea produselor agricole din porturile ucrainene.

Armata rusă a precizat într-un comunicat că, datorită implicării ONU și a Turciei, au fost primite garanții scrise din partea Ucrainei că "coridorul de cereale" nu va fi folosit de Kiev pentru a desfășura ostilități împotriva Rusiei.

Sâmbătă, Ministerul rus de Externe a anunțat că Moscova suspendă pe termen nedefinit punerea în aplicare a "Inițiativei Mării Negre" pentru exportul de produse agricole ucrainene, având în vedere atacul dronelor ucrainene asupra navelor Flotei Mării Negre din Sevastopol. După aceasta, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU l-a notificat oficial pe secretarul general al ONU cu privire la suspendarea participării la "afacerea cu cereale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.