Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a grațiat un ucigaş satanist

La Libre Belgique
Vladimir Putin

Kremlinul a declarat miercuri că îşi menţine politica de graţiere prezidenţială pentru deţinuţii care acceptă să lupte în Ucraina, după ce presa rusă a dezvăluit eliberarea unui bărbat ce fusese condamnat pentru omucideri sataniste şi canibale, informează AFP, conform Agerpres.

Nikolai Ogolobiak, condamnat la 20 de ani de închisoare în 2010, a fost graţiat de preşedintele rus Vladimir Putin şi s-a întorc la el acasă la începutul lui noiembrie, potrivit portalului de ştiri 76.ru din regiunea Iaroslav unde Ogolobiak s-a stabilit şi unde au fost comise crimele lui.

"Problema nu este una nouă, ea a fost pusă de mai multe ori şi în prezent toată lumea se uită cu atenţie la aceste liste de persoane graţiate", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Însă eu repet, este vorba de condiţii (de graţiere) precise, legate de o prezenţă în prima linie, de o anumită perioadă de timp în prima linie, de o participare la grupuri de asalt, şi abia după aceasta are loc graţierea", a explicat Peskov, adăugând că nu există "nicio revizuire" a acestei politici.

Familii ale victimelor în alte dosare au denunţat această măsură, cu atât mai mult cu cât unele familii nu au fost prevenite în legătură cu aceste eliberări.

Întrebat cu privire la acest subiect la începutul lui noiembrie, Peskov a apărat aceste graţieri, estimând că "persoanele condamnate, inclusiv pentru crime grave, îşi ispăşesc crima cu sânge pe câmpul de luptă".

Ucigașul e grav rănit

Potrivit site-ului 76.ru, care l-a intervievat pe Nikolai Ogolibiak, 33 de ani, acesta din urmă a fost grav rănit în lupte şi este în prezent o persoană cu handicap.

El şi alţi cinci tineri, toţi adolescenţi în momentul faptelor şi care susţineau că fac parte dintr-o sectă satanistă, fuseseră condamnaţi pentru uciderea ritualică a patru adolescenţi pe care ei îi dezmembraseră înainte de a mânca bucăţele din cadavrele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.