Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a primit un portret realizat din aripi de fluturi

Telegraph.md
Vladimir Putin

Republica Centrafricană i-a oferit preşedintelui rus Vladimir Putin portretul lui realizat din aripi de fluturi, un cadou tradiţional menit să ilustreze relaţiile tot mai strânse dintre Moscova şi Bangui, informează marţi AFP.

Ambasadorul centrafrican în Rusia, Leon Dodonou-Pounagaza, a relatat, într-un interviu pentru agenţia de presă RIA Novosti, că i-a transmis liderului de la Kremlin "marele său portret compus din aripi de fluturi".

În Republica Centrafricană, tablourile realizate din aripi de fluturi sunt o artă tradiţională apreciată, care le oferă surse de venituri numeroşilor vânători de lepidoptere în pădurile ţării, unde sunt prezente specii unice în lume.

Diplomatul centrafrican care, la fel ca Vladimir Putin, a urmat studii de drept la Universitatea din Leningrad (azi Sankt-Petersburg) pe vremea Uniunii Sovietice, i-a oferit de asemenea liderului rus "un tablou în lemn" ce evocă anii de studenţie ai celor doi oameni politici.

Cele două cadouri i-au fost transmise lui Vladimir Putin prin Ministerul Afacerilor Externe rus, a precizat diplomatul, aflat la post la Moscova din anul 2000.

Republica Centrafricană a devenit simbolul revenirii Rusiei post-sovietice în Africa, după lansarea, în 2018, a unei importante cooperări militare şi economice între Moscova şi guvernul lui Faustin-Archange Touadera.

De la instalarea lui la putere în Bangui, grupul paramilitar rus Wagner nu a încetat să-şi sporească forţele, mercenarii săi luptând împotriva grupărilor rebele. Susţinuţi printr-o campanie de comunicare activă a autorităţilor, membrii Wagner sunt "instructori" care nu iau parte la lupte decât atunci când sunt atacaţi, susţine Moscova.

Ruşii sunt percepuţi de multe ori în Republica Centrafricană drept salvatori care au permis recucerirea majorităţii marilor oraşe ale ţării, însă mai multe ONG-uri îi acuză de abuzuri şi de crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.