Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin acuză presiuni fără precedent asupra unor ţări pentru a respinge vaccinul Sputnik V

Vladimir Putin

Kremlinul a transmis marţi că presiunea asupra unor ţări de a refuza să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 este la niveluri fără precedent, dar nu are nicio şansă de succes, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această afirmaţie ca răspuns la o întrebare despre un raport al guvernului american, care pare să fi arătat că SUA ar fi încercat să descurajeze Brazilia să cumpere Sputnik V, scrie agerpres.ro.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Raportul, publicat pe site-ul Departamentului american de Sănătate şi Servicii Sociale (HHS), a detaliat activitatea Biroului SUA pentru Afaceri Globale (OGA) "în combaterea influenţei nefaste în Americi".

Documentul a evidenţiat eforturile diplomatice ale agenţiei de a contracarare presupuse încercări ale unor ţări, printre care şi Rusia, de a-şi spori influenţa în regiune, în detrimentul siguranţei şi securităţii SUA.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

"Printre exemple se numără utilizarea biroului ataşatului pe probleme de sănătate al OGA pentru a convinge Brazilia să respingă vaccinul rusesc împotriva COVID-19", se arată în raportul guvernului.

Peskov a refuzat să comenteze în mod direct raportul, dar a spus că Rusia este împotriva politizării situaţiei legate de vaccinuri.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import!

"În multe ţări, amploarea presiunii este fără precedent. Astfel de încercări egoiste de a forţa ţări să renunţe la un vaccin nu au nicio perspectivă", a spus el.

"Considerăm că ar trebui să existe cât mai multe doze de vaccinuri posibil pentru ca toate ţările, inclusiv cele mai sărace, să aibă şansa de a opri pandemia", a declarat Peskov.

Citește și: Deși a îndemnat la pace, Octav Bjoza a fost executat de Florin Cîțu! Motivele invocate de premier pentru demiterea fostului deținut politic

Rugată să comenteze, Ambasada SUA din Moscova a îndemnat agenţia Reuters să contacteze Departamentul de Stat, care nu a răspuns încă solicitării.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.