Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin aseamănă comunismul cu creștinismul: ‘Egalitate, fraternitate. Ce e în neregulă cu asta?’

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit într-un interviu despre opiniile sale cu privire la principalele probleme de pe ordinea de zi, relatează IZ.ru.

Putin a numit evenimentele din Nagorno-Karabah o adevărată tragedie. Potrivit acestuia, Armenia, Azerbaidjanul și Karabah sunt locuri în care trăiesc oameni care nu sunt străini de ruși. El a subliniat că Rusia solicită încetarea focului și și-a exprimat speranța că conflictul va fi rezolvat în curând.

Comentând situația din Kârgâzstan, Putin a spus că nu poate decât să provoace îngrijorare, dar speră la o soluționare pașnică a conflictului fără pierderi și cu restabilirea unui proces politic normal. Putin a menționat că Rusia are mari planuri comune cu Kârgâzstanul.

Putin a spus că simpatizează cu unele idei de stânga. El a reamintit că timp de 20 de ani a fost un membru „obișnuit, dar ideologic” al Partidului Comunist și încă consideră că multe idei sunt corecte.

„Egalitate, fraternitate. Ce e în neregulă cu asta? De fapt, acest lucru este asemănător creștinismului”, a spus el. Șeful statului a menționat că acest lucru ar putea deveni o bază pentru stabilirea contactelor cu reprezentanții democraților din Statele Unite, deoarece fundamentele lor ideologice sunt apropiate de ideile social-democrației.

Citeste si: COVID-19 trece cu 'tancul' peste armata americană! Întregul Stat Major a intrat în carantină

Putin a mai spus că Rusia urmează cursa prezidențială a SUA , dar nu intervine. Șeful statului ar trebui să fie ales de către rezidenți, a subliniat el. Moscova va colabora cu orice lider ales al Statelor Unite. El a menționat că actualul șef de stat, Donald Trump, evident nu și-a îndeplinit intențiile de a îmbunătăți relațiile cu Rusia, iar candidatul la acest post, Joe Biden, este înclinat spre o retorică aspră anti-rusă, dar partea rusă, „din păcate, este obișnuită cu asta”.

Vorbind despre ziua sa de naștere, Putin, care a împlinit 68 de ani pe 7 octombrie, a spus că consideră că este nemodificat să exagerezi semnificația zilei. Nu este o sărbătoare națională, a subliniat el. La întrebarea cum va sărbători, președintele a răspuns că, indiferent de poziția sa oficială, o persoană ar trebui să-și petreacă ziua de naștere „în cercul prietenilor săi, al rudelor sale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.