Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își face un buncăr special în spitalul Kremlinului

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

În Spitalul Clinic Central al Biroului președintelui Federației Ruse se va construi de urgență un buncăr. Costul lucrărilor în temeiul contractului a fost estimat la 35 de milioane de ruble (430 de mii de dolari), informează Moscow Times. Acțiunea apare în contextul în care Moscova a fost atacată cu drone, iar Vladimir Putin a criticat acțiunea.

Structura defensivă de apărare civilă este concepută pentru 800 de persoane - personalul medical și lucrătorii se vor putea ascunde în ea. Buncărul va permite să-i scape pe cei din structură de explozii. De asemenea, ar trebui să ofere protecție împotriva radiațiilor, la fel ca în zona de zece kilometri din jurul centralei nucleare. Adăpostul va avea atât spații principale, cât și auxiliare, mai multe intrări, un lift de marfă și o ieșire de urgență. Acesta din urmă trebuie să aibă un vestibul echipat cu o ușă protectoare-ermetică și sigilată.

De asemenea, aici va fi instalat un sistem complex de ventilație capabil să purifice aerul "din arme gazoase de distrugere în masă", aerosoli și produse de ardere. "Pentru efectuarea procedurilor medicale pe timp de război" va fi asigurată funcția de încălzire a aerului.

Contractul a fost încheiat pe 24 mai. Conform documentului, antreprenorul trebuie să elaboreze și să prezinte clientului spre aprobare un proiect de atribuire a proiectului în termen de 15 zile calendaristice. Termenul total de finalizare a lucrărilor în baza contractului este 20 decembrie 2023.

Rusia începe să construiască buncăre

Anterior, publicația Bloomberg a raportat că, pe fondul războiului în curs cu Ucraina, autoritățile ruse au lansat o campanie non-publică la scară largă pentru a pregăti adăposturi pentru bombe. Astfel, conducerea a dorit să se asigure că facilitățile de apărare civilă pot fi folosite în cazul unui "conflict amplu". Se preciza că 900 de adăposturi sunt pregătite într-unul dintre districtele Moscovei.

Ministerul rus al Sănătății a cerut tuturor spitalelor subordonate să pregătească adăposturi până pe 2 noiembrie, iar ordinul închis a fost emis pe 20 octombrie, a doua zi după ce președintele Vladimir Putin a semnat decrete privind legea marțială în regiunile ocupate din Ucraina și regimuri speciale din Rusia.

Atac cu dronă asupra Moscovei

Marți, 30 mai, la Moscova, dimineața a fost anunțat un atac masiv cu drone. Potrivit presei ruse, la raid au luat parte 32 de drone, dintre care 19 ar fi fost doborâte. Dar Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat doar aproximativ 8.

Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că atacul asupra Moscovei este o problemă internă a țării și vor exista din ce în ce mai multe dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.