Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin deschide cutia pandorei: testele nucleare, din nou posibile în Rusia / Legea a fost semnată

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Vladimir Putin deschide cutia pandorei: testele nucleare, din nou posibile în Rusia / Legea a fost semnată

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege conform căreia Rusia retrage ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, informează TASS.

Tratatul a fost semnat în numele Rusiei la New York la 24 septembrie 1996 și ratificat de aceasta la 27 mai 2000. Documentul trebuia să devină principalul instrument juridic internațional pentru oprirea tuturor tipurilor de teste nucleare. Cu toate acestea, până în prezent, tratatul nu a intrat în vigoare, deoarece nu a fost ratificat de 8 din cele 44 de state cu arme nucleare sau cu potențialul de a le dezvolta.

După cum se menționează în materialele însoțitoare, legea adoptată a fost elaborată cu scopul de a restabili paritatea obligațiilor în domeniul controlului armelor nucleare. În același timp, se clarifică faptul că documentul creează un temei juridic pentru retragerea de către Rusia a instrumentului de ratificare, dar nu implică retragerea țării din CTBT.

Secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov, a menționat anterior că retragerea ratificării tratatului uniformizează situația în domeniul testelor nucleare pentru Moscova și Washington, care nu a ratificat acest document. El a subliniat, de asemenea, că retragerea ratificării CTBT nu înseamnă că Rusia intenționează să efectueze teste nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.