Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin este foarte 'supărat' pe Maia Sandu! Este unicul lider din cadrul CSI care n-a primit felicitare de la Kremlin cu ocazia 'Zilei Victoriei'

stiri.md
maia sandu vladimir putin

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este unicul lider din cadrul Comunității Statelor Independente, pe care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a refuzat să o felicite cu „Ziua Victoriei”, sărbătorită la 9 mai, conform deschide.md.

Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare liderilor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud (ultimele două sunt entități separatiste din Georgia – nota red.), precum și popoarelor Georgiei și Moldovei cu ocazia împlinirii a 78 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, transmite serviciul de presă de la Kremlin.

În mesajul adresat, Putin vorbește despre „datoria morală” a statelor CSI de a păstra „tradițiile de prietenie și sprijin reciproc”.

„Să nu permitem denaturarea adevărului istoric despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, justificarea naziștilor, precum și complicilor acestora și urmașilor ideologici actuali”, se arată în mesaj.

Citește și Tiraspolul este 'disperat'! Cere Moscovei un număr mai mare de soldați 'pacificatori' în Transnistria. Câți soldați are Rusia în regiunea separatistă

Amintim că după obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, președintele Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea din CSI.

Șeful MAEIE, Nicu Popescu, declara anterior că multe acorduri cu CSI vor fi denunțate pe motiv că nu mai sunt relevante, nefuncționale sau sunt în defavoarea R.Moldova.

La fel, Popescu anunța că R. Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente și că, „la modul practic, R. Moldova nu mai face parte din CSI”.

Citește și Fugit să evite pușcăria din Republica Moldova, Veaceslav Platon atacă guvernarea de la Chișinău: 'Sunteți niște Plahotniuci genetici'

R. Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în anul 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.