Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul este 'disperat'! Cere Moscovei un număr mai mare de soldați 'pacificatori' în Transnistria. Câți soldați are Rusia în regiunea separatistă

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Tiraspolul cere Moscovei să mărească numărul trupelor ”pacificatoare” rusești pe teritoriul regiunii transnistrene. Declarația a fost făcută de șeful reprezentanței separatiștilor transnistreni în Rusia, Leonid Manakov, într-un interviu pentru RIA Novosti, conform deschide.md.

”În 1995, Rusia, printr-o decizie unilaterală, care nu a fost convenită la nivelul Comisiei mixte de control, a redus numărul propriului contingent la două batalioane de infanterie motorizată, deși inițial erau șase. Adică actualul număr nu este mai mare de 450 de pacificatori ruși care activează permanent în zona de securitate. În același timp, personalul acestora, stabilit prin documentele comisiei, este de 3.100 de persoane” a spus așa zisul diplomat.

El a adăugat că o creștere a numărului de ”pacificatori” ruși este posibilă din punct de vedere legal, o astfel de opțiune fiind justificată în caz de provocări și amenințări teroriste.

”Există o astfel de opțiune, și se justifică din punctul de vedere al creșterii riscurilor de securitate, inclusiv a amenințării teroriste, și, în același timp, este justificată din punct de vedere juridic prin documentele adoptate în cadrul activităților CUC” a notat Manakov.

Citește și Vladimir Putin este foarte 'supărat' pe Maia Sandu! Este unicul lider din cadrul CSI care n-a primit felicitare de la Kremlin cu ocazia 'Zilei Victoriei'

Potrivit așa zisului diplomat, forțele de ”menținere a păcii” pot fi mărite, inclusiv prin recrutarea cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria.

”Transnistria a solicitat în repetate rânduri o creștere a numărului de soldați ruși de menținere a păcii, inclusiv prin recrutarea de personal militar din rândul cetățenilor Federației Ruse cu reședința permanentă în Transnistria” a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.