Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Executivul european a deblocat livrările de îngrășăminte rusești, a ridicat sancțiunile și salutăm, firește, asemenea decizii'

thebulletin.org
Vladimir Putin rachete

Numai țările Uniunii Europene pot cumpăra îngrășăminte rusești, în timp ce aprovizionarea cu îngrășăminte a piețelor din Asia, Africa și America Latină prin porturile europene continuă să fie interzisă, ceea ce este o discriminare, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin. Șeful statului a precizat, de asemenea, că MAE rus trebuie să susțină, în contactele cu ONU, problema livrărilor de îngrășăminte în alte țări și din Republica Belarus, relatează RIA Novosti.

”Mai știm, de asemenea, că Executivul european a deblocat livrările de îngrășăminte rusești, a ridicat sancțiunile și salutăm, firește, asemenea decizii. Dar la 10 august Comisia Europeană a venit cu unele clarificări pe această problemă. S-a văzut că îngrășăminte rusești pot cumpăra doar țările Uniunii Europene, în timp ce exporturile noastre și beloruse de îngrășăminte, prin porturile țărilor europene și în țări în curs de dezvoltare, pe piețele din Asia, Africa, America Latină sunt imposibile, sunt încă interzise”, a spus Putin la ședința operativă de vineri cu reprezentanții permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit spuselor sale, ”acest lucru este discriminatoriu la adresa partenerilor noștri din Asia, Africa, America Latină”.

”Am rugat Ministerul de Externe să lucreze la această chestiune cu partenerii în ansamblul lor și cu cei din Organizația Națiunilor Unite, care s-a alăturat și ea la rezolvarea problemelor de acest gen. Și cred că este inacceptabilă discriminarea țărilor din Asia, Africa, America Latină. La rândul nostru, vom analiza, firește propunerile partenerilor noștri europeni privind livrările de îngrășăminte către ei, dar trebuie rezolată și chestiunea privind exporturile de îngrășăminte și în alte țări. Și pentru că veni vorba, aș ruga MAE să susțină și livrările de îngrășăminte beloruse”, a subliniat președintele Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.