Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin explodează: 'Am spus de la bun început că ancheta comisiei Mueller nu va găsi nimic, nimeni nu o ştia mai bine ca noi'

sputnik
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut marţi că ştia "de la bun început" că ancheta procurorului Robert Mueller îl va exonera pe liderul american Donald Trump de acuzaţiile privind o complicitate a acestuia cu Moscova, acuzaţii care sunt, potrivit lui Putin, "un delir total", informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Am spus de la bun început că ancheta comisiei Mueller nu va găsi nimic, nimeni nu o ştia mai bine ca noi", a declarat preşedintele rus în timpul unui forum consacrat Arcticii organizat la Sankt-Petersburg, într-o primă reacţie la raportul care a conchis că Moscova dorea să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA, dar nu şi că ar fi existat o complicitate între Donald Trump şi Rusia.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

"Pentru noi era clar că (ancheta) se va termina cu un munte care naşte un şoarece, am spus-o mereu", a adăugat Putin. "Rusia nu s-a amestecat în niciun scrutin din SUA, nu a existat o complicitate între Trump şi Rusia. Nu-l cunoaştem pe domnul Trump. Da, el a venit la Moscova în calitate de om de afaceri, (dar) aceasta nu a fost un eveniment pentru noi. E un delir total, care vizează un public intern şi este folosit în cadrul luptei politice interne din SUA", a insistat preşedintele rus.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

Aceasta este prima reacţie a liderului de la Kremlin la raportul Mueller.

Săptămâna trecută, secretarul american al justiţiei William Barr a asigurat că ancheta lui Mueller, care a durat 22 de luni, nu a stabilit că echipa de campanie a lui Trump a complotat cu Rusia şi că procurorul special nu a ajuns la concluzia că Trump ar fi "interferat" în mod ilegal cu ancheta rusă. Deşi Mueller nu l-a exonerat pe Trump, William Barr a precizat că în opinia sa nu sunt suficiente dovezi pentru a demonstra că preşedintele ar fi "obstrucţionat" justiţia.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

Departamentul Justiţiei din SUA, care se confruntă cu presiuni crescânde de a face public raportul procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în campania prezidenţială din 2016, s-a pronunţat din nou joia trecută pentru menţinerea confidenţialităţii anumitor informaţii din document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.